basis naar compleet

— donderdag 23 november 2023, 12:15 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Ludo Hekman naar Pointer, hoofdredactie NU.nl compleet en Mandy Woelkens naast radio ook actief op tv

Met de aanstelling van Haakman is de NU-hoofdredactie compleet, aldus uitgever DPG Media.

Jesse Uittenbogaard vertrok bij RTL Nieuws om jeugdzorgwerker te worden, Mandy Woelkens duo-presentator talkshow Op De Matrix (BNNVARA) en een mooi afscheid voor Hai Voeten bij De Gelderlander. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 27 november 2023, 09:22

DPG Media heeft David Haakman benoemd tot adjunct-hoofdredacteur van nieuwssite NU.nl, meldden we eerder deze week. Haakman, die overstapt van NRC, volgt Lindsay Mossink op die in september hoofdredacteur werd.

Daarmee is de hoofdredactie van NU.nl compleet, aldus de uitgever.

Een bijzondere transfer de journalistiek uit. Jesse Uittenbogaard, die zes jaar werkte voor RTL Nieuws, heeft zich het afgelopen jaar laten omscholen tot jeugdzorgwerker. Hij is inmiddels aan de slag bij zorgverlener Levvel, in een woongroep voor jongeren. Zijn journalistieke vaardigheden gaan niet helemaal verloren: hij zal een dag per week het communicatieteam van Levvel bijstaan, meldt Uittenbogaard op LinkedIn.

Redacteur Koen Greven gaat voor de NRC met ingang van december aan de slag bij de deelredactie Leven. Greven gaat zich in het bijzonder met het thema Reizen bezighouden.

Journalist Ludo Hekman wordt eindredacteur bij de onderzoeksjournalistieke redactie van Pointer (KRO-NCRV). “Het is een van de weinige redacties in Nederland met een groot data- en OSINT team. Een belangrijke peiler van een onderzoeksjournalistieke redactie met een indrukwekkende output”, schrijft Hekman op LinkedIn.

Mandy Woelkens - die in de editie van vorige week al figureerde omdat ze radio gaat maken - heeft ook een televisieklus. Ze gaat Woelkens gaat vanaf volgende maand met Annefleur Schipper de talkshow Op De Matrix (NPO3) presenteren.

Journalist Hai Voeten is vertrokken bij De Gelderlander. Op LinkedIn schrijft Voeten: “Hierna stop ik met zwemelen maar ik ben echt omvergeworpen door alle aandacht en liefde die ons tegemoet is gegolfd tijdens de afscheidsreceptie bij mijn De Gelderlander . Collega’s schreven, tekenden, monteerden, máákten een unieke krant met één thema.”

Dat thema was, uiteraard, Hai zelf. “Geweldig bedankt allemaal! Als ik jullie weer enorm mis neem ik deze krant ter hand!”

Nieuwe stap in je loopbaan of ken je iemand die een transfer maakt? Laat het Villamedia weten. Mail de redactie via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.