— donderdag 23 juni 2022, 10:44 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Miro Lucassen nieuwe voorzitter van de Auteursbond en Tom Kreling keert terug naar NRC

De bestuurshamer van de oud-voorzitter Maria Vlaar werd op 18 juni in De Balie overhandigd aan de nieuwe voorzitter, Miro Lucassen. Tom Kreling komt na zeven ja gewerkt te hebben voor de Volkskrant weer terug bij zijn oude werkgever, NRC. Laatste wijziging: 30 juni 2022, 09:59

Loes Witschge: Is sinds 16 juni chef digital bij het AD. Voorheen gaf ze trainingen aan journalisten en studenten journalistiek uit vijf verschillende landen.


Tom Kreling: Keert na zeven jaar bij de Volkskrant weer terug naar NRC. Kreling schreef al tijdens zijn opleiding journalistiek voor NRC, op de Amsterdamse redactie.


Dan Afrifa: Gaat vanaf augustus weer schrijven voor Het Parool als redacteur bij de nieuwe rubriek ‘Het beste volgens Het Parool’. Naast redacteur voor Het Parool is Afrifa ook columnist. Zo schrijft hij onder meer columns voor De Groene Amsterdammer, Folia en OneWorldNL.


Stan Wagtman wordt de nieuwe ADO Den Haag watcher voor het AD. Wagtman is recentelijk afgestudeerd op de Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Voorheen schreef hij al vaker over ADO en verving hij oud-clubwatcher Marijn Abbenhuijs al vaker.


Anouk Turkenburg: Is de nieuwe chef digitaal bij het Financieel Dagblad. Daarnaast gaat ze ook door met het maken van podcasts. Turkenburg maakt al langer de podcast Dagkoers en de serie Achter gesloten deuren.


Ana Karadarevic: Na twintig jaar gewerkt te hebben als journalist gaat ze aan de slag bij Iederin. Karadarevic was al 2.5 jaar werkzaam voor de Nederlandse vereniging voor ziekenhuizen. Bij de vereniging gaat ze aan de slag als communicatieadviseur van het programma Zorg & Ondersteuning.


Miro Lucassen: Lucassen wordt voorzitter van de Auteursbond, de Nederlandse beroepsorganisatie voor onafhankelijke schrijvers en vertalers. Op 18 juni nam hij de bestuurshamer over van Maria Vlaar.

 

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.