banner festival 23

— donderdag 8 december 2022, 09:58 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Geerten Waling in dienst bij EW én Moïra van Sas gaat ‘ergens anders koffie morsen’

Historicus Geerten Waling treedt in dienst bij weekblad EW en stopt daarmee met freelancen. - © Bob Bronshoff

Geerten Waling verruilt het freelancen voor een functie bij weekblad EW én Moïra van Sas gaat 'ergens anders koffie morsen' en vertrekt van Hart van Nederland naar de NOS. Dit en veel meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de laatste ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 8 december 2022, 21:17

Historicus Geerten Waling treedt per 2023 toe tot de redactie van weekblad EW, waar hij ook al als freelancer aan verbonden was. ‘Dat betekent wel dat ik helaas afscheid ga nemen van mijn eindredacteurschap van het radioprogramma WNL ‘In de Kantine’: één van de mooiste klussen die ik ooit gehad heb, met zo’n heerlijk team…’, schrijft Waling.

Bij NRC heeft Wafa Al Ali een nieuwe functie. In 2023 keert ze terug naar de politieke redactie van de krant, waar ze eerder ook al werkte. Al Ali zal de portefeuille Justitie en Veiligheid onder haar hoede nemen. Eerder werkte ze bij NRC op de binnenlandredactie en op de nieuwsdienst. Voorheen werkte Al Ali bij de Volkskrant als verslaggever op de binnenlandredactie.

Eva Segaar verruilt Change Inc. voor De Telegraaf, waar ze bij De Financiële Telegraaf aan de slag gaat als landbouwverslaggever. Eerder werkte Segaar als economisch redacteur bij RTL Z en als binnenlandredacteur bij weekblad EW.

‘Na vijf geweldige jaren bij Hart van Nederland ga ik ergens anders koffie morsen’, schrijft Moïra van Sas. Ze verruilt Hart van Nederland voor de NOS, waar Van Sas aan de slag gaat als eindredacteur online.

Wel uit het oog, maar niet uit het hart. Dat bewijst Maureen de Jong-Weijzig. Na wat uitstapjes elders is ze weer terug bij De Telegraaf, waar ze eerder haar loopbaan begon bij de Amsterdamse huis-aan-huiskrant De Echo. Anno 2022 is De Jong-Weijzig weer terug bij de moederkrant, nu als redacteur bij de nieuwstafel. ‘Terug op het oude nest dus. Het voelt zo lekker vertrouwd!’, schrijft ze.

‘Het heeft bloed, zweet en haren gekost, maar deze week was het dan zover. Na bijna 11 jaar kwam er een einde aan mijn tijd bij Omroep Zeeland’, begint Martijn Katsman. ‘De laatste jaren bekroop me het gevoel dat ik toe was aan iets anders. Iedere dag werd een beetje hetzelfde. En dat wilde ik niet de rest van mijn leven blijven doen. Daar is inderdaad een term voor: de midlifecrisis.’ Daarom begint hij zijn eigen tekstbureau, CopyKats. ‘Wat er de komende weken, maanden en jaren op mijn pad gaat komen? Geen idee. Een hoop avontuur, dat sowieso. De laatste maanden heb ik al ontzettend leuke en interessante mensen ontmoet waar ik mee ga samenwerken. De variatie waar ik zo naar op zoek was, vind ik voorlopig in de teksten die ik mag schrijven.’

Arnout Maat gaat aan de slag als eindredacteur bij EW. Daarmee verlaat hij De Kanttekening.

‘Het is raar maar waar…na ruim 25 jaar ga ik mijn bijzonder geliefde VPRO familie verlaten voor een opwindend nieuw avontuur’, meldt Bregtje van der Haak, die nu ‘documentaire director’ is bij de publieke omroep. Ze gaat vanaf april leiding geven aan filmmuseum Eye. ‘Ik ben heel enthousiast over de kans om haar werk verder te zetten en samen te gaan werken met een team van excellente professionals, die de filmcultuur met passie en toewijding uitdragen op alle niveaus.’

En tot slot heeft Jasper Schilder na een paar maanden ‘onder de radar’ freelancen een nieuwe baan bij radiostation Qmusic. Vanaf 2023 mag hij zich gaan bemoeien ‘met de formats, rubrieken en ideeën voor de ochtendshow van Qmusic. On air content, online content en on-gelofelijk content dat ik me nog nul keer heb verslapen.’

Nieuwe baan of ken je iemand die een overstap maakt binnen de journalistiek? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.