— donderdag 9 november 2023, 13:00 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Marcia Nieuwenhuis naar onderzoeksredactie RTL Nieuws, Folkert Jensma nieuwe voorzitter NVJ

Marcia Nieuwenhuis stapt over van het AD naar RTL Nieuws. - © Ineke Oostveen

Een bescheiden editie deze week. RTL Nieuws heeft Marcia Nieuwenhuis gestrikt voor hun onderzoeksredactie, met specialisatie politiek en zorg. Folkert Jensma en Rowan Blijd vormen het nieuwe hoofdbestuur van journalistenvereniging NVJ. Tara Stokdijk vertrekt bij Libelle om te gaan freelancen. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 9 november 2023, 14:43

Leden van vakvereniging NVJ konden stemmen voor een nieuw bestuur. De uitslag is bekend: Folkert Jensma en Rowan Blijd zijn verkozen tot nieuwe voorzitter en vice-voorzitter. Andere collega’s traden toe tot het bestuurd: Kim van Keken (Zelfstandigen), Serge Ligtenberg (NVF/Beeldmakers) en Milou Vollebregt (ViP).

Onderzoeksjournalist Marcia Nieuwenhuis stapt over van AD en diverse regionale titels naar de onderzoeksredacite van RTL Nieuws. Dat schrijft Nieuwenhuis op LinkedIn. In de blogpost blikt Nieuwenhuis terug en bedankt de diverse collega’s waar ze klinkende producties mee maakte.

“Heel veel zin om met deze goede club van acht onderzoeksjournalistiek te gaan bedrijven. Ik ga me onder meer bezig houden met politiek en zorg”, schrijft ze.

Eefke Boelhouwers is begonnen als audio-expert aan Fontys Journalistiek in Tilburg. Boelhouwers gaat studenten in het eerste, tweede en derde jaar “kennis laten maken met het prachtige medium radio”.

Online redacteur Tara Stokdijk vertrekt bij Libelle, om te gaan freelancen. Ze werkte vier jaar voor de titel. Wie haar oude baan overneemt krijgt daar geen spijt van, schrijft Stokdijk op LinkedIn.

Nieuwe stap in je loopbaan of ken je iemand die een transfer maakt? Laat het Villamedia weten. Mail de redactie via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.