training eu starters

— donderdag 25 mei 2023, 11:59 | 0 reacties, praat mee

Na 43 jaar vindt Rik Winkel het mooi geweest in de journalistiek en Innovation Origins heeft nieuwe hoofdredacteur

Aafke Eppinga is de nieuwe hoofdredacteur van Innovation Origins. - © Innovation Origins/Bart Brouwers

Een loopbaan van 43 jaar in de journalistiek bracht Rik Winkel langs Brussel, Londen en Washington. Nu vindt hij de FD-medewerker het mooi geweest. En na het overlijden van Arjan Paans heeft Innovation Origins een nieuwe hoofdredacteur. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 26 mei 2023, 12:10

Na 33 jaar bij Het Financieele Dagblad als - samengevat - Europa- Amerika én Verenigd Koninkrijk-correspondent, vond Rik Winkel het welletjes. En dan benoemen we nog niet de vele ándere functies die Winkel bij het FD en het ANP had. ‘Dank aan iedereen die me heeft geholpen mijn werk te doen.’ Op Twitter noemt Winkel zichzelf nu: “Amsterdammer by birth, kiekenfretter by choice”. Bloed kruipt echter toch altijd waar het niet gaan kan, want ondanks z’n afscheid deelt hij nog steeds fanantiek verhalen van (ex-)collega’s van de zalmroze krant.

Het ANP slaat zijn vleugels uit in de provincies. ‘Regionale politiek is enorm belangrijk in Nederland en de verslaggeving daarvan ook. Het is een mooie uitdaging om bij het bureau weg te gaan en naar twee provinciehoofdsteden te trekken om daar te gaan schrijven’, schrijft Caspar van Es. Namens het persbureau zal hij als politiek correspondent de provincies Friesland en Flevoland volgen, ‘twee water- en vogelrijke provincies’.

Aan het einde van deze week is Matthijs Meulblok voor het laatst te horen als de stem van Blendle Audio. ‘Iets meer dan vijf(!) jaar - sinds het begin van Blendle Audio - mocht ik als artikelstem en later ook als producer hier toffe content maken. Ook was ik nog achter de schermen betrokken bij het audio-avontuur van Cafeyn UK, dat na een jaartje helaas alweer sneuvelde vanwege bezuinigingen.’ Sinds maart is Meulblok online redateur bij Omroep WNL. Ook gaat hij meer tijd investeren in het produceren ‘van met name journalistieke podcasts’.

Bij de NVJ zijn er twee nieuwe collega’s. Evelien Dommerholt begint 12 juni op Ledenservice voor 20 uur in de week. Zij heeft zowel administratieve- als journalistieke ervaring. De laatste jaren is Evelien vooral actief als nachtdienst-redacteur voor Nu.nl. Matthijs Valent begint 1 juli binnen Collectief als secretaris. Matthijs was het afgelopen jaar redacteur online bij Trouw, en had van 2017 tot in 2021 dezelfde functie bij NRC, waar hij zich ook, samen met de NVJ, inzette voor betere freelance-tarieven.

Joost Valkhoff stapt over van het vakblad Cobouw naar BouwMachines, waar hij hoofdredacteur wordt. ‘Zin om als hoofdredacteur deze specifieke en superrelevante bouwtitel nog meer op te poetsen en uit te bouwen. Daarover komende tijd veel meer’, schrijft Valkhoff.

Aafke Eppinga is vanaf 1 juni hoofdredacteur van Innovation Origins. Daarmee volgt zij Arjan Paans op, die begin dit jaar overleed. Eppinga (29) is al enkele jaren in verschillende rollen actief voor de redactie, maar krijgt nu de eindverantwoordelijkheid over alle journalistieke activiteiten van het bedrijf. De afgelopen maanden heeft ze al kunnen proefdraaien in haar nieuwe rol.

Ben jij iemand die een nieuwe stap maakt in z’n loopbaan of ken je iemand met een nieuwe baan? Tips, suggesties en opmerkingen zijn welkom via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.