Nieuwe leden NVJ november

— donderdag 18 mei 2023, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Sophie van Leeuwen keert terug naar Afrika en Jaco Kaijen gaat een ‘hele andere tak van sport doen’

Sophie van Leeuwen in 2020, tijdens de presentatie het boek 'Stilte op het Binnenhof - politiek in coronatijd', dat ze schreef met Laurens Boven. - © ANP / Bart Maat

Sophie van Leeuwen volgt Saskia Houttuin op als Afrika-correspondent en Jaco Kaijen gaat zich na 15 jaar sportredactie van het ANP richten op provinciale politiek. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 19 mei 2023, 09:05

Na 3,5 jaar verlaat Jordi de Jong RTV Utrecht, laat hij weten op LinkedIn. In juli maakt hij de overstap naar Hilversum, waar hij als redacteur, item-samensteller, verslaggever en presentator aan de slag gaat bij Hart van Nederland.

Ook Peter Huting van RTV Utrecht stapt over naar een nieuwe werkplek. Hij is vanaf 1 juli werkzaam bij actualiteitenprogramma EenVandaag als redacteur Veiligheid en Recht. ‘Ik heb erg veel zin om me te specialiseren op dit onderwerp, al zal ik mijn vrienden bij RTV Utrecht heel erg missen’, schrijft Huting op LinkedIn.

RTL Nieuws krijgt per 1 juli een nieuwe Afrika-correspondent. Sophie van Leeuwen volgt Saskia Houttuin op. Van Leeuwen werkte hiervoor als politiek verslaggever bij BNR Nieuwsradio. Eerder werkte ze als verslaggever voor de Afrika-redactie van de Wereldomroep en de VPRO.

Niet iedereen heeft verhuisdrift: Art Rooijakkers blijft gewoon bij BNR-Nieuwsradio, laat de radiozender weten aan Villamedia. De presentator heeft zijn contract bij de radiozender verlengd. De werkzaamheden voor BNR blijft Rooijakkers combineren met zijn werk als presentator bij RTL 4.

Jelmer Visser verlaat het vak, hoewel hij ooit mogelijk terugkeert.

Ruud van Os begint per direct als nieuwe hoofdredacteur Regionale Omroep Rijnmond. Hij was al interim-hoofdredacteur en kreeg de baan na intern gewoon te hebben gesolliciteerd.

Jaco Kaijen gaat een ‘hele andere tak van sport doen’, schrijft hij op LinkedIn. Na 15 jaar op de sportredactie van het ANP gewerkt te hebben, gaat hij zich verdiepen in de provinciale politiek. Kaijen gaat zich richten op Provincie Overijssel en Zuid-Holland.

Ben jij iemand die een nieuwe stap maakt in z’n loopbaan of ken je iemand met een nieuwe baan? Tips, suggesties en opmerkingen zijn welkom via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.