— dinsdag 21 november 2023, 11:50 | 0 reacties, praat mee

David Haakman benoemd tot nieuwe adjunct-hoofdredacteur van NU.nl

© DPG Media

De hoofdredactie van NU.nl is compleet met de benoeming van David Haakman als adjunct-hoofdredacteur, zo maakte de nieuwswebsite dinsdag bekend. Per 2024 stapt hij over naar NU.nl. Laatste wijziging: 21 november 2023, 13:36

Haakman is nu coördinator Slim Leven bij NRC en werkte achttien jaar lang bij de krant. Toch is hij geen onbekende voor NU.nl, ruim twintig jaar geleden was hij freelancer voor de nieuwsredactie. Bij NRC gaf Haakman eerder leiding aan de internetredactie, de nieuwsdienst en het sociale media-team.

Hij zal Lindsay Mossink opvolgen, die per september benoemd is tot hoofdredacteur van NU.nl. ‘Bij aanvang van deze zoektocht was het voor mij heel duidelijk: ik zoek een adjunct die een coachende rol kan vervullen op de vloer en tegelijkertijd in staat is innovatie aan te zwengelen. Iemand die onze mensen beter kan maken en wil blijven bewegen met ons merk’, reageert Mossink.

‘Ik heb ongelofelijk veel zin om terug te keren naar de site waar ik twintig jaar geleden mijn journalistieke carrière begon. Ik ben onder de indruk van hoe NU.nl zich ontwikkeld heeft als groot en betrouwbaar nieuwsmerk’, zegt Haakman. Wie hem zal opvolgen bij NRC is nog onbekend.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.