— donderdag 26 oktober 2023, 12:39 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Tahrim Ramdjan wordt deels coördinator opinie, Yelle Tieleman terug naar AD

Tahrim Ramdjan wordt deel coördinator opinie bij Het Parool. - © Daphne Lucker

Yelle Tieleman keert vanuit Follow the Money terug naar het Algemeen Dagblad en Tahrim Ramdjan gaat deels aan de slag als coördinator opinie bij Het Parool. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 27 oktober 2023, 07:20

Jan Boskamp, oud voetbaltrainer en een graaggeziene voetbalanalyticus op tv, geeft aan na dit voetbalseizoen te stoppen als tv-analyticus, meldt NU.nl. Boskamp, die in België woont, vierde afgelopen weekend zijn 75-jarige verjaardag en zegt in Het Belang van Limburg dat hij het lange reizen naar Nederland niet meer ziet zitten en het daarom tijd vond om te stoppen met zijn tv-werk. Jan Boskamp was jaren te zien als voetbalanalyticus bij Veronica Inside en analyseert momenteel de Champions League wedstrijden bij RTL 7.

Tahrim Ramdjan gaat naast verslaggever voor het Parool ook aan de ‘andere kant van de lijn’ aan de slag als coördinator opinie van de krant. Dit doet hij samen met Alrun Bernhard, zodat hij de helft van de week verslaggever kan blijven, schrijft hij op LinkedIn. Ramdjan is sinds 2022 werkzaam bij het Parool. In die krant publiceerde hij een uitgebreid verhaal over hoe hij - ten onrechte - op een zwarte lijst van de Belastingdienst terecht kwam.

Jesper Langbroek is, na een tijd lang in Mexico gewerkt te hebben, weer terug in Nederland om voor de website SoccerNews.nl te schrijven. De afgelopen twee jaar interviewde hij spelers en voetbalavonturiers voor de voetbalwebsite. In Nederland gaat hij zich bezighouden met het uitbouwen van de videoproducties en de verslaggeving op locatie van Soccernews. Langbroek begon op z’n veertiende (!) in de journalistiek, vertelde hij in 2017 aan Villamedia.

Radiovrouw en foodie One’sy Muller, bekend van de middagshow die ze sinds de zomer van 2022 op Sublime presenteert, kondigt op Instagram trots aan dat haar eerste bijdrage als Volkskok afgelopen week voor het eerst in de Volkskrant is verschenen. Muller is al een tijdje actief als foodblogger: ze schrijft regelmatig over eten op haar blog thisgirlcancook.nl, die ze samen met haar zus Tewa runt.

Judith Kutschenreuter, tot voor kort online journalist en social media redacteur bij het ED, BNdeStem en het Brabants Dagblad, heeft deze maand de lokale journalistiek verruild voor de NOS, waar ze aan de slag is gegaan als journalist voor NOS op 3. “Deze stap in mijn carrière biedt mij de mogelijkheid om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen binnen een inspirerende omgeving”, meldt Kutschenreuter op LinkedIn. ‘De focus ligt vaak op de Randstad terwijl er in de regio net zoveel gebeurt’, zei ze in december 2022 tegen Villamedia.

En dat terwijl Dennis Naaktgeboren juist zijn bureaubaan inruilt voor een klus in de praktijk: vanaf deze maand gaat hij aan de slag als verslaggever bij AD, de plek waar hij tot voor kort werkzaam was als Chef In. Als verslaggever gaat Naaktgeboren zich vooral richten op het thema woningmarkt.

Tot slot keert Yelle Tieleman terug naar het AD, waar hij zijn loopbaan begon. Tieleman verruilde het AD voor Follow the Money in juni 2022. ‘Terug op het oude nest, om samen met Chiel Timmermans prachtige journalistieke verhalen te gaan maken over de wereld van de georganiseerde misdaad’, schrijft Tieleman op LinkedIn.

Nieuwe stap in je loopbaan of ken je iemand die een transfer maakt? Laat het Villamedia weten. Mail de redactie via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.