banner festival 23

— donderdag 19 mei 2022, 16:39 | 0 reacties, praat mee

Joris Roes volgt John van den Oetelaar op als hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad

Het Eindhovens Dagblad heeft een nieuwe hoofdredacteur. Joris Roes volgt John van den Oetelaar op, die op zijn beurt chef van de onderzoeksredactie van de regionale titels van AD wordt. Laatste wijziging: 20 mei 2022, 08:58

Roes is geen onbekende in de Brabantse journalistiek. Hij werkt al sinds 1998 voor het Brabants Dagblad en nam sindsdien uiteenlopende posities in. Zowel als verslaggever, chef eindredactie, chef van de nieuwsdienst en sinds 2015 als plaatsvervangend hoofdredacteur.

“Brabant is prachtig, maar Zuidoost-Brabant is uitzonderlijk met haar steden, met De Peel, de Kempen en schilderachtige dorpen. Het is een van de belangrijkste sport- en economische centra van Nederland. Geweldig om daar te mogen werken”, zegt Roes in een persbericht.

Roes voorspelt dat online steeds belangrijker zal worden voor de titel: “Een groot bereik is mooi, maar niet voldoende. We weten tegenwoordig precies welke verhalen gewaardeerd worden. Digitale abonnementen worden afgesloten op gedegen journalistiek. Daar gaan we vol op inzetten.”

Directeur en uitgever Erik van Gruijthuijsen stelt dat Roes Brabant in zijn bloed heeft: “Maar hij is bovenal een man die zijn leven lang wordt gedreven door nieuws. Die energie kan hij uitleven in een gebied als dat van het ED.”

Wil je weten welke collega’s en concurrenten deze week nog meer een overstap maakten? Bekijk onze Transfer Thursday.

Bekijk meer van

Eindhovens Dagblad

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.