training eu starters

— donderdag 31 augustus 2023, 11:35 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Wouter Zwart naar het Jeugdjournaal, stoelendansje bij NRC en RTL hengelt NPO’ers binnen

Wouter Zwart in 2018 bij de Philip Bloemendal Prijs. - © Anneke Janssen/ANP

Diverse collega's stapten deze week over van NPO naar RTL. Bij NRC vonden intern enkele wijzigingen plaats en Wouter Zwart ruilt 18 jaar correspondentschap in voor het Jeugdjournaal, waar hij plaatsvervangend chef wordt. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 1 september 2023, 07:24

Een opmerkelijke overstap: correspondent Wouter Zwart, die gedurende achttien jaar correspondentschap zijn poten in diverse wereldkleien heeft gestaan, wordt plaatsvervangend chef bij het Jeugdjournaal. Zwart stapt rond november over en rondt eerst nog reportages voor de NOS en Nieuwsuur af.

Hij noemt het Jeugdjournaal een prachtbaan en kijkt uit naar de samenwerking met jonge ambitieuze journalisten en nieuwsconsumenten van de toekomst.

Frederiek Weeda wordt met ingang van september chef Opinie bij dagblad NRC. Ze maakt de overstap na twintig jaar verslaggever te zijn geweest voor de krant. “Kom maar door met uw goed geschreven, goed onderbouwde opiniestukken!”, roept Weeda op LinkedIn.

Nog een wijziging bij NRC: Claudia Kammer meldt op LinkedIn dat ze vanuit een leidinggevende rol weer gaat schrijven, specifiek over onderwijs. “Ik hoop veel op pad te gaan en hoor graag al jullie tips en ideeën voor artikelen!”

Joost Bakker begint komende vrijdag als eindredacteur van RTL Z bij RTL Nieuws. Bakker werkte hiervoor “zeven mooie jaren” voor Omroep WNL.

Kyrie Stuij beëindigt haar freelancebestaan en wordt verslaggever Deventer bij dagblad de Stentor. Stuij schrijft op LinkedIn: “Het was leuk en leerzaam om voor verschillende opdrachtgevers te werken. Tegelijkertijd kijk ik ernaar uit om weer aan de slag te gaan op een redactie, mijn stad vanuit allerlei invalshoeken te bekijken en om mooie regionale verhalen te maken.”

Jules van Dop vertrekt na twee jaar als redacteur Op1 naar RTL Nederland, waar hij misdaadredacteur wordt voor diverse talkshows van de zender (Humberto, Beau en Renze).

Ewout Genemans presenteert sinds kort de reportageserie ‘Ewout’ op RTL 5, meldde hij onlangs op LinkedIn.

Sonja Pleumeekers is aan de slag gegaan als redacteur voor het VPRO-programma Bureau Buitenland. Pleumeekers werkte hiervoor ruim 2 jaar op de redactie van actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Dat waren volgens haar “hele leuke en leerzame jaren”, maar het werd tijd de horizon te verbreden, schrijft ze op LinkedIn.

Jan-Roelof Visscher, politiek verslaggever bij regionale omroep Rijnmond, wordt vanaf september presentator van het actualiteitenprogramma Rijnmond Vandaag, samen met collega Tahmina Akefi.

Hein van den Bogaert heeft een vast contract getekend bij Ajax, waar hij presentator en verslaggever is geworden. De afgelopen jaren werkte Van den Bogaert al bij Ajax, gedetacheerd via sportproductiebedrijf Southfields. Dat meldt Van den Bogaert op Instagram, waar hij onlangs ook zijn debuut als stadionspreker deelde.

Presentator Michel Jehae gaat televisie maken over de politiek in zijn woonplaats Tilburg, meldt hij op LinkedIn. Het nieuwe programma ‘Stadsforum’ wordt uitgezonden bij de lokale publieke zender Omroep Tilburg. Jehae: “Iedere week interview ik een wethouder, raadslid of een andere politieke hoofdrolspeler in mijn eigen stad.”

Nieuwe baan of ken je iemand die een overstap maakt binnen de journalistiek? Tip Villamedia via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.