NVJ compleet lid

— donderdag 28 maart 2024, 12:30 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Cisca Dresselhuys gaat weer voor Opzij aan de slag en Marije Veerman vertrekt bij Flair

Transfer Thursday: Cisca Dresselhuys gaat weer voor Opzij aan de slag en Marije Veerman vertrekt bij Flair
Afke Boven is fan van "sporten met snelheid". Ze gaat NOS Formule 1 presenteren, in combinatie met haar presentatiewerk voor het NOS Journaal.

Een groet aan vertrekkend collega Nick Kivits, hoofdredacteur Marije Veerman weg bij Flair, Afke Boven presenteert NOS Formule 1 en NRC heeft vaste tv-recensenten aangesteld. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 29 maart 2024, 08:00

Bachs Matthäus Passion klinkt deze dagen weer volop in kerken en concertzalen. Pas(s)end, want Wir setzen uns mit Tränen nieder. Collega Nick Kivits vertrekt bij Villamedia. Hij gaat zich volledig richten op zijn onderzoek naar de journalistieke arbeidsmarkt, dat hij in ieder geval tot eind 2025 bij vakvereniging NVJ uitvoert.

Nick stopt dus ook met de columns en nieuwsbrieven die hij voor ons maakte over innovatie en technologie binnen de journalistiek. Zeseneenhalfjaar lang maar liefst, voorwaar geen urine felidae. Het meningengat dat Nicks vertrek slaat zullen we uiteraard moeten dempen - daarover later meer in deze rubriek.

Marije Veerman stopt als hoofdredacteur van tijdschrift Flair, meldt ze op LinkedIn. “Het is tijd geworden om mijn vleugels uit te slaan en een volgende sprong te wagen. Ik ben er trots op dat ik als hoofdredacteur Flair een nieuw gezicht heb kunnen geven.”

Het vertrek valt samen met organisatorische wijzigingen in het segment vrouwentitels van DPG Media. Libelle, Margriet en Flair moeten intensiever gaan samenwerken, meldt Adformatie. De vaktitel weet ook dat voor Veerman geen opvolger gezocht gaat worden.

Wel komen er een contentmanager en chef vormgeving, die de daling in print moet pareren met een ‘volle focus op online’, aldus een DPG Media-woordvoerder in Adformatie.

Dagblad NRC heeft twee nieuwe vaste tv-recensenten aangesteld: Wilfred Takken en freelancer Amber Wiznitzer. Zij vielen al tijdelijk in voor Rinskje Koelewijn en zullen voortaan de rubriek Zap om de week verzorgen, meldt NRC.

Yannick Eling, nu eindredacteur The Daily Move bij BNR Nieuwsradio, start met ingang van april als Chef Nieuws. Op LinkedIn dankt Eling zijn collega’s Liesbeth Staats, Kees Dorresteijn en de rest van het middagteam van The Daily Move.

Cisca Dresselhuys keert dit jaar terug naar Opzij, waar zij jarenlang hoofdredacteur was. Het blad is sinds haar vertrek in oplage gereduceerd. “Dat is heel sneu”, aldus Dresselhuys. “Maar het is nog niet een dodenblad gelukkig, maar het is wel een heel piepklein blad geworden”, zegt ze in EO’s Adieu God.

De documentaire Eddy’s Oorlog van Joost van der Valk over oorlogsfotograaf Eddy van Wessel heeft de Dutch Movies Matter Award gewonnen.  We meldden in februari dat Van Wessel een nieuwe functie als Nederlandse Leeuw betrok - in de Orde van de, red.

Afke Boven is sinds 2022 presentator bij het NOS Journaal. Zij gaat het werk voor het NOS Journaal combineren met de presentatie van NOS Formule 1. Ze zal daarnaast de NOS Formule 1-podcast gaan presenteren én de Grand Prix van Zandvoort, die live bij de NOS wordt uitgezonden. 

“Sporten met snelheid vind ik enorm interessant, zoals de Formule 1. Ik volg de Formule 1 al sinds de tijd dat Michael Schumacher en Mika Häkkinen met elkaar de strijd aangingen voor het kampioenschap”, aldus Boven. Boven neemt het stokje over van Dione de Graaff, die meer voor NOS Evenementen gaat doen.

Het Nationaal Media Onderzoek (NMO) heeft René Zeedijk geïnstalleerd als nieuw lid van het bestuur, waarin hij namens de Verenigde Internetexploitanten (VINEX) vanaf vandaag plaatsneemt. René Zeedijk is Adjunct Directeur Digital Sales & Head of SIM Advertising bij DPG Media sinds 2022 en was in het verleden actief als commercieel directeur bij Radio 538 en Talpa Radio.

Docent Mans Kuipers heeft vorige week afscheid genomen van de School voor Journalistiek:

Op 18 maart schreef Mansing een laatste column voor SVJmedia.nl, waarin hij zijn gevoelens over het afscheid deelt: “De dag dat je met pensioen gaat, is ook een droevige dag. Het markeert het einde van je loopbaan als actieve docent, op een niet zelfgekozen moment. Mij valt het afscheid van al die lieve, leergierige en soms ook lastige studenten zwaar. De SLB-gesprekjes, de coaching, de assessments, het ‘tijdschriftje maken’ met eerstejaars, zelfs de taallessen; ik ga ze missen.”

Eveneens met pijn in het hart heeft Anouk Turkenburg besloten om na zestien jaar te vertrekken bij FD Mediagroep, meldt ze op LinkedIn. “Ik maakte er zo’n 700 edities van FD Persoonlijk en leidde er 2 restylingoperaties, ik begon er het jaarlijkse talentenoverzicht dat nu bijna 10 jaar bestaat, ontwikkelde er 7 podcastformats en bestendigde de productie van de online specials zodat we er nu zo’n 15 per jaar maken”, aldus Turkenburg - die nu eerst een tijdje vrij neemt om zich te oriënteren op een volgende stap.

Geen transfer maar een feestelijke mijlpaal: Berry Swart was vorige week 25 jaar in dienst bij RTL Nieuws. “De leukste nieuwsredactie van Nederland”, schrijft Swart op LinkedIn.

Nieuwe stap in je loopbaan of ken je iemand die een transfer maakt? Laat het Villamedia weten. Mail de redactie via redactie@villamedia.nl. Vermeld in de subjectregel dat het om een transfer gaat.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.