— donderdag 16 juni 2022, 10:26 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Menno Tamminga stopt bij NRC en nog een pensionado

Een rustig weekje in media transfer-land. We telden slechts drie overstappers. Maar ook twee pensionado's. Een daarvan is Menno Tamminga, die stopt na 28 jaar trouwe dienst bij NRC. Hij gaat met pensioen. Joost Bastmeijer begint als Afrika-correspondent bij de Volkskrant, Emma Curvers wordt mediaverslaggever bij dezelfde titel en Jeroen Snel (EO) gaat radio maken. Laatste wijziging: 16 juni 2022, 17:22

Menno Tamminga gaat met pensioen bij het NRC. 28 jaar is hij in dienst geweest van de krant. Als werknemer was hij actief als redacteur en columnist. Als columnist schreef Tamminga voornamelijk over ondernemerschap en economie.

De andere pensionado is voetbalverslaggever Frank Snoeks. Snoeks keek afgelopen woensdag zijn laatste voetbalwedstrijd in de hoedanigheid van commentator. Hoewel hij slechts met een oefenwedstrijd tussen Oranje en Wales afscheid nam, kreeg hij wel een spektakelstuk voorgeschoteld. Het Nederlands elftal won namelijk in blessuretijd. Sportminnend Nederland zal Snoeks missen. Hijzelf is er nuchter over: ‘Ik ben toch nog niet dood?’

Joost Bastmeijer is per 1 juli de Afrika-correspondent voor de Volkskrant. Naast de Volkskrant schrijft hij onder meer ook voor El País en VICE. Bastmeijer is ook werkzaam als fotograaf.

Voormalig Blauw Bloed-presentator Jeroen Snel gaat radio maken voor de EO. Snel heeft twintig jaar Blauw Bloed op televisie gepresenteerd. Op zaterdag- en zondagavond is Snel te horen in het programma Thuis op 5, op radio 5. Ondanks de overstap blijft Snel wel eindredacteur van Blauw Bloed.

Emma Curvers is de nieuwe mediaverslaggever van de Volkskrant. Voor de overstap was Curvers al columnist en tv-recensent bij de krant. In haar stukken kwamen de media en het internet al vaak voor.

Stap je ook over naar een andere titel of krijg je een andere functie, laat het ons weten. Mail ons.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.