— vrijdag 28 augustus 2020, 13:50 | 0 reacties, praat mee

Tour de France met voorzorgsmaatregelen

Team Jumbo - Visma traint voorafgaand aan de start van Tour de France aanstaande zaterdag in Nice - © Thibault Camus / AP

Ondanks dat er een negatief reisavies is afgegeven voor het Franse Nice in verband met de toename van het aantal corona-infecties, vindt daar zaterdag wel hét wielersportevenement van het jaar plaats: de Tour de France. En wat doe je dan als journalist? Peter van Duyl, chef van AD Sportwereld, vertelt over hun keuze.

Bij het AD reizen de verslaggevers af naar Nice. “De belangrijkste reden daarvoor is dat we u als lezer ook – of misschien wel júist – onder deze omstandigheden zo goed mogelijk willen informeren over een van de meest bijzondere Tours uit de historie.”

“Die beslissing is dus niet klakkeloos genomen. Iedereen die namens deze krant naar Frankrijk reist, heeft een coronatest ondergaan. Er gaan mondkapjes, handschoentjes en een doos desinfecterende middelen mee. Verslaggevers is op het hart gedrukt voorzichtig te zijn in hun contact met mensen buiten de eigen bubbel. De hotels voor de eerste nachten, die binnen het oranje gebied lagen, zijn omgeboekt naar een locatie buiten de door Nederland aangemerkte risicozone. En anderhalve meter afstand is voor onze mensen een must.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.