— donderdag 30 juli 2015, 12:03 | 0 reacties, praat mee

Top Gear-maten maken nieuwe autoserie voor Amazon

Ana Poenariu / AFP

Voormalige Top Gear-presentatoren Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond hebben met webgigant Amazon een contract getekend voor een nog naamloze autoserie, die in 2016 exclusief online te zien moet zijn via Amazons eigen videodienst. Het zou in eerste instantie gaan om minstens drie seizoenen, meldt Guardian-mediajournalist John Plunkett op Twitter.

De nieuwe serie wordt geproduceerd door Andy Wilman, die na het ontslag van Clarkson na een vechtpartij met een producent, zelf ook opstapte. Wilman is een van de originele bedenkers van het Top Gear-concept - een van de populairste programma’s van de BBC.

Plunkett citeert Clarkson en May, die het niet kunnen nalaten een steek onder water te geven richting hun voormalige werkgever. Clarkson: “Het voelt alsof ik uit een dubbeldekker in een ruimteschip ben gestapt.” May: “We zijn nu onderdeel van het nieuwe tijdperk van slimme televisie. Ironisch, niet?” Meer bij Guardian

Bekijk meer van

Top Gear BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.