Jodal

— vrijdag 10 april 2020, 10:21 | 0 reacties, praat mee

Toch financiële steun fotografie via TOGS-regeling

© Foto: ANP / Erald van der Aa

Ook fotografen die als gevolg van de coronacrisis hun inkomsten zien teruglopen, kunnen vanaf 15 april aanspraak maken op steun volgens de TOGS-regeling. De rijksoverheid heeft fotografie begin deze week toegevoegd aan de lijst met getroffen beroepen. Eerder stond fotografie daar nog niet tussen. Laatste wijziging: 11 april 2020, 11:09

Dat meldt de NVJ. De TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren) is bedoeld voor ondernemers die vanwege het uitbreken van het coronavirus geen werk kunnen leveren. De regeling bestaat uit een eenmalige financiële tegemoetkoming van 4.000 euro. Daarmee kunnen doorlopende kosten, zoals de huur van een kantoor, worden betaald.

De TOGS is hier aan te vragen. De tegemoetkoming geldt alleen voor fotografen met een externe werkruimte. Fotografen met een kantoor aan huis kunnen dus geen aanspraak maken op de TOGS. De NVJ laat weten zich in te zetten voor aanpassing van deze voorwaarden.

Schrijvers (waaronder journalisten) en persfotografen kunnen nog geen aanspraak maken op de TOGS. De NVJ stuurde begin deze maand al een brandbrief aan Tweede Kamerleden en minister Van Engelshoven van OCW, met het verzoek alle freelance (foto)journalisten toe te laten tot de TOGS of de TOZO-regeling. Met die laatste, de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers), kunnen zzp’ers aanspraak maken op een drie maanden durende uitkering tot aan het bestaansminimum.

Bekijk meer van

corona

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.