word studentlid

— donderdag 30 april 2015, 11:15 | 0 reacties, praat mee

TMG-memo: ‘Niets concreets besloten’

TMG-memo: ‘Niets concreets besloten’

In de memo die TMG-uitgeefdirecteur Harry de Wit aan medewerkers van Landelijke Media heeft gestuurd betreurt De Wit dat duidelijkheid over de nieuwe organisatiestructuur nog op zich laat wachten. "Omdat de voorbereidingen van de nieuwe structuur zorgvuldig moeten plaatsvinden bleek dit niet realiseerbaar en heb ik meer tijd nodig dan gedacht", stelt De Wit. In een interview met Adformatie verwees TMG-topman Van der Snoek al naar het interne schrijven. De Wit heeft zijn 'denkrichting' gedeeld met het managementteam, de hoofdredactie en de redactieraad, schrijft hij. In de memo stelt De Wit dat merkdenken centraal komt te staan in de nieuwe structuur. Tegelijk is er volgens De Wit geen sprake van inperking van de redactionele onafhankelijkheid. Ook de 'merkkaternen' vallen onder het redactiestatuut. "Dagblad De Telegraaf is en blijft daarbij ondeelbaar in mijn visie", stelt De Wit. Laatste wijziging: 30 april 2015, 14:44

De hoofdredactie blijft volgens De Wit “eindverantwoordelijk voor een redactioneel onafhankelijk samenhangend en scherp product”, ook als de overige ‘hoofdmerken’ binnen de krant meer ruimte krijgen “om te ondernemen, hun vleugels uit te slaan.” Volgens De Wit zijn de gesprekken met hoofdredactie en redactieraad er juist op gericht om “deze eindverantwoordelijkheid [te] kunnen blijven borgen” maar anderzijds de organisatie zo in te richten “dat extra innovatieve krachten gaan ontstaan met nieuwe thans nog onbenutte exploitatiemogelijkheden.”

De Wit benadrukt in de memo dat het om een denkrichting gaat en niet om concrete voorstellen. “Dit betekent ook dat er nog geen duidelijke ideeën bestaan over de vraag hoe de structuur eruit zou moeten zien om de merken meer ruimte en aandacht te geven.”

Bekijk meer van

Telegraaf Media Groep

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.