banner festival 23

— dinsdag 15 december 2015, 14:27 | 0 reacties, praat mee

Redactie Telegraaf eist zekerheid over reorganisatie

ANP

Tijdens een plenaire vergadering heeft de redactie van De Telegraaf een motie aangenomen waarin de Ondernemingsraad van wordt opgeroepen uitstel voor de adviesaanvraag rond reorganisatieplannen aan te vragen. De directie wil nog voor het einde van dit jaar een akkoord op die aanvraag en voert volgens vakvereniging NVJ de druk flink op. Laatste wijziging: 17 december 2015, 15:39

Om de deadline kracht bij te zetten, zou het oude Sociaal Plan eind dit jaar vervallen - over een nieuw, minder gunstig Sociaal Plan lopen de onderhandelingen nog. De Winter schrijft op de NVJ-site dat op het hoogtepunt van de plenaire vergadering het grootste deel van de 250 leden op de redactie aanwezig was. “Alles staat onder hoogspanning in deze reorganisatie”, schrijft De Winter.

Zo’n 80 procent van de journalistieke functies worden onder nieuwe functieprofielen geschaard; het grootste deel van de redactieleden zal opnieuw op functies moeten solliciteren. De functieprofielen en salarisschalen zijn volgens NVJ-secretaris Annabel de Winter echter nog niet aan de Ondernemingsraad ter beschikking gesteld.

“Dit alles brengt de redactie in een spagaat. Enerzijds wordt de druk gevoeld om goed te willen zorgen voor vertrekkende collega’s, anderzijds groeit de zorg over de nieuwe functieprofielen en de zorgvuldigheid van de sollicitatieprocedure voor de journalisten die achterblijven.” De NVJ steunt daarom het verzoek voor meer tijd.

In de aangenomen motie wordt de Ondernemingsraad gevraagd bij de directie aan te dringen op uitstel voor de adviesaanvraag voor 14 dagen. De geldigheidsduur van het huidige Sociaal Plan zou met eenzelfde periode moeten worden verlengd, tot een besluit op basis van “alle van belang zijnde documenten” is genomen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.