banner festival 23

— woensdag 12 december 2018, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Time Magazine eert journalisten en hun offers

Time komt uit met vier verschillende covers. Naast Khashoggi hier onder meer de redactie van de Capital Gazette | TIME

Het Amerikaanse tijdschrift Time heeft de jaarlijkse Person of the Year toegekend aan een groep mensen, 'bewakers' van het vrije woord die daarvoor dit jaar hebben betaald met hun vrijheid en - in het geval van Jamal Khashoggi en medewerkers van een Amerikaanse krant - met hun leven. Laatste wijziging: 12 december 2018, 12:18

Naast Khashoggi eert het tijdschrift Reuters journalisten Wa Lone en Kyaw Soe Oo, die vandaag exact een jaar gevangen zitten in Myanmar, na een artikelenreeks over geweld tegen Roningya-moslims in het land. De twee werden afgelopen september na bijna een jaar voorarrest veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. Ze gaan daartegen in beroep, maar kunnen die procedure niet in vrijheid afwachten.

Time eert ook Maria Ressa, topvrouw van de Filipijnse nieuwssite Rappler. De site ligt vanwege hun berichtgeving onder vuur vanuit de overheid. De site wordt met sluiting bedreigd. Vorige maand beschuldigde de Filipijnse regering de site van belastingfraude. Ressa kan daar potentieel tien jaar cel voor krijgen.

De laatste groep die Time in de benoeming eert zijn journalisten van de Capital Gazette in Annapolis, Maryland. Een man die al jaren overhoop lag met de krant schoot eind juni vijf mensen dood.

“Voor het nemen van grote risico’s in de jacht op een grotere waarheid, voor de gemankeerde maar essentiële zoektocht naar feiten die fundamenteel zijn voor de publieke discussie, voor de weigering te zwijgen en het lef zich uit te spreken zijn Jamal Khashoggi, Wa Lone en Kyaw Soe Oo, Maria Ressa en medewerkers van de Capital Gazette Time’s personen van het jaar.” Meer bij Time Magazine

Bekijk meer van

Time Magazine

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.