website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Schutter aangeklaagd voor vijfvoudige moord bij schietpartij Amerikaanse krant

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 29 juni 2018, 12:20

Nieuws UPDATE Bij een schietpartij in het kantoor van de Amerikaanse krant Capital Gazette zijn donderdag vijf doden gevallen en zijn twee mensen gewond geraakt. De vermoedelijke schutter, een 38-jarige man uit de staat Maryland, is enkele minuten nadat hij om zich heen begon te schieten door de politie aangehouden. Hij is aangeklaagd voor vijfvoudige moord.

Onder de dodelijke slachtoffers zijn drie journalisten. De schutter verschafte zichzelf toegang tot het pand door de glazen deur kapot te schieten, meldde Capital Gazette-misdaadverslaggever Phil Davis na de schietpartij op Twitter. Vervolgens opende hij het vuur op meerdere medewerkers. “There is nothing more terifying an hearing multiple people get shot while you’re under your desk and then hear the gunman reload”, schreef hij.

Langlopend conflict
Volgens diverse Amerikaanse media zou schutter Jarrod R. een langlopend conflict hebben met de krant, die gemaakt wordt in de plaats Annapolis in de staat Maryland. Hij voerde eerder al zonder een succes een rechtszaak tegen twee redacteuren van de krant, die hij beschuldigde van smaad nadat ze hadden geschreven dat de man anderen lastig viel via sociale media. Hij claimde dat dat nieuws zijn leven had verwoest.

Onder de dodelijke slachtoffer zijn twee vrouwen en drie mannen, aldus The New York Times. De overige redacteuren bij de krant gaan na de aanslag wel door met hun werk. Verslaggever Chase Cook op Twitter: “I can tell you this: We are putting out a damn paper tomorrow.”  Op de voorpagina zijn als eerbetoon foto’s van de vijf slachtoffers afgedrukt. Ook de opiniepagina bleef leeg, “omdat we sprakeloos zijn”. Alleen de namen van de vijf slachtoffers staan er.Meer bij CNN

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.