— vrijdag 29 juni 2018, 12:20 | 0 reacties, praat mee

Schutter aangeklaagd voor vijfvoudige moord bij schietpartij Amerikaanse krant

UPDATE Bij een schietpartij in het kantoor van de Amerikaanse krant Capital Gazette zijn donderdag vijf doden gevallen en zijn twee mensen gewond geraakt. De vermoedelijke schutter, een 38-jarige man uit de staat Maryland, is enkele minuten nadat hij om zich heen begon te schieten door de politie aangehouden. Hij is aangeklaagd voor vijfvoudige moord. Laatste wijziging: 29 juni 2018, 12:29

Onder de dodelijke slachtoffers zijn drie journalisten. De schutter verschafte zichzelf toegang tot het pand door de glazen deur kapot te schieten, meldde Capital Gazette-misdaadverslaggever Phil Davis na de schietpartij op Twitter. Vervolgens opende hij het vuur op meerdere medewerkers. “There is nothing more terifying an hearing multiple people get shot while you’re under your desk and then hear the gunman reload”, schreef hij.

Langlopend conflict
Volgens diverse Amerikaanse media zou schutter Jarrod R. een langlopend conflict hebben met de krant, die gemaakt wordt in de plaats Annapolis in de staat Maryland. Hij voerde eerder al zonder een succes een rechtszaak tegen twee redacteuren van de krant, die hij beschuldigde van smaad nadat ze hadden geschreven dat de man anderen lastig viel via sociale media. Hij claimde dat dat nieuws zijn leven had verwoest.

Onder de dodelijke slachtoffer zijn twee vrouwen en drie mannen, aldus The New York Times. De overige redacteuren bij de krant gaan na de aanslag wel door met hun werk. Verslaggever Chase Cook op Twitter: “I can tell you this: We are putting out a damn paper tomorrow.”  Op de voorpagina zijn als eerbetoon foto’s van de vijf slachtoffers afgedrukt. Ook de opiniepagina bleef leeg, “omdat we sprakeloos zijn”. Alleen de namen van de vijf slachtoffers staan er.Meer bij CNN

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.