e learning nvj

— donderdag 28 mei 2020, 10:50 | 0 reacties, praat mee

Tilburgs Mediafonds steekt geld in factheckproject Fontys Hogeschool

Het Tilburgs Mediafonds heeft 19.000 euro toegekend aan Factory, een factcheckproject van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek (FHJ). Met de stimuleringsbijdrage gaat Factory, dat normaal alleen online uitspraken weegt, na de zomervakantie ook op wijkniveau aan de slag. Laatste wijziging: 28 mei 2020, 10:51

Het betekent dat vragen en meningen van Tilburgers via een factcheck worden beantwoord en gewogen. Factory zal daarvoor buurthuizen, inspraakavonden, sportwedstrijden, kerken/moskeeën en andere plekken waar inwoners samenkomen bezoeken.

Vanaf studiejaar 2021-2022 zal het project ook onderdeel zijn van het onderwijsprogramma van de FHJ. Het Tilburgs Mediafonds zegt dat Factory kwaliteitsjournalistiek in Tilburg stimuleert en inwoners helpt beter geïnformeerd te zijn. “Dat past binnen de kerntaak van het fond”, aldus de jury.

Factory zal in een latere fase ook workshops gaan bieden om zelfredzaamheid bij inwoners te vergroten om claims, video’s en foto’s op waarheid te kunnen wegen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.