— donderdag 28 mei 2020, 10:50 | 0 reacties, praat mee

Tilburgs Mediafonds steekt geld in factheckproject Fontys Hogeschool

Het Tilburgs Mediafonds heeft 19.000 euro toegekend aan Factory, een factcheckproject van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek (FHJ). Met de stimuleringsbijdrage gaat Factory, dat normaal alleen online uitspraken weegt, na de zomervakantie ook op wijkniveau aan de slag.

Het betekent dat vragen en meningen van Tilburgers via een factcheck worden beantwoord en gewogen. Factory zal daarvoor buurthuizen, inspraakavonden, sportwedstrijden, kerken/moskeeën en andere plekken waar inwoners samenkomen bezoeken.

Vanaf studiejaar 2021-2022 zal het project ook onderdeel zijn van het onderwijsprogramma van de FHJ. Het Tilburgs Mediafonds zegt dat Factory kwaliteitsjournalistiek in Tilburg stimuleert en inwoners helpt beter geïnformeerd te zijn. “Dat past binnen de kerntaak van het fond”, aldus de jury.

Factory zal in een latere fase ook workshops gaan bieden om zelfredzaamheid bij inwoners te vergroten om claims, video’s en foto’s op waarheid te kunnen wegen.

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.