— donderdag 4 juli 2019, 10:28 | 0 reacties, praat mee

Tilburgs Mediafonds gelanceerd: eerste aanvraagronde geopend

Tilburgs Mediafonds

De gemeente Tilburg stelt 150.000 euro beschikbaar voor een Tilburgs Mediafonds, dat onafhankelijke journalistieke projecten gaat steunen in Tilburg en omstreken. Het fonds gaat dat bedrag de komende twee jaar verdelen. Een eerste aanvraagronde werd 1 juli gestart. Laatste wijziging: 4 juli 2019, 11:35

Projectvoorstellen voor het Tilburgs Mediafonds kunnen tot 1 september worden ingediend. Tot de zomer van 2021 volgen andere rondes.

“De gemeenteraad en het college van B en W benadrukken terecht dat lokale media van groot belang zijn voor de lokale democratie. Tilburg is na Leiden de tweede stad met een eigen mediafonds. Lokale journalisten hebben hiervoor het voorwerk verricht en vervolgens mensen aangezocht voor een onafhankelijk bestuur. We staan nu in de startblokken om het fonds tot een succes te maken”, aldus voorzitter Hedwig Zeedijk.

In Leiden wordt aan de knoppen gedraaid: het fonds daar zal het de komende tijd met minder geld moeten doen.

De Tilburgse wethouder Marcelle Hendrickx (Cultuur) is blij dat het Tilburgs Mediafonds van start kan. “Bij zowel de raad als het college staat het behoud van lokale en regionale journalistiek én de ontwikkeling van nieuwe vormen van journalistiek hoog op de agenda.”

Gevestigde media kunnen aanvragen indienen, maar ook freelancejournalisten. Ook burgers met journalistieke ambities en vaardigheden kunnen via tilburgsmediafonds.nl ideeën indienen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.