anner smart octo

— maandag 26 april 2021, 15:59 | 0 reacties, praat mee

Provincie keert eerste drie ton subsidie voor ondersteuning Zuid-Hollandse journalistiek uit

© Venema Media / ANP

De provincie Zuid-Holland heeft na de eerste aanvraagronde bijna 300.000 euro uitgekeerd om journalistieke producties mogelijk te maken.

Het provinciale Zuid-Hollands Mediafonds keerde ruim 153.000 euro uit aan mediaorganisaties en journalisten in Zuid-Holland om journalistieke producties te maken. Ruim 141.000 euro ging naar het Leids Mediafonds en het dit jaar gestarte Mediafonds Delft.

In december 2020 ging de Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Zuid-Hollandse Journalistiek open, bedoeld om de kwaliteit van de lokale en regionale journalistiek te ondersteunen en te stimuleren. Gemeenten met een gemeentelijk mediafonds konden een bijdrage krijgen naast hun eigen investering.

In totaal kwamen 39 aanvragen binnen. Acht projecten krijgen subsidie. Producties die op Leiden of Delft betrekking hadden, waren uitgesloten omdat daar de gemeentelijke mediafondsen al actief zijn met co-financiering van de provincie.

In september 2021 volgt een tweede aanvraagronde van het Zuid-Hollands Mediafonds. Er is dan nog 361.000 euro beschikbaar. Meer bij de provincie Zuid-Holland

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.