banner festival 23

— dinsdag 21 maart 2023, 14:58 | 0 reacties, praat mee

TikTok na Nederlands verbod: ‘Zowel TikTok als ons moederbedrijf is geen Chinees eigendom’

© Yui Mok

TikTok is het niet eens met de oproep van het kabinet aan rijksambtenaren om de app onmiddellijk te verwijderen van de werktelefoon. 'TikTok wordt door geen enkele staat of overheid gecontroleerd. Zowel TikTok als ons moederbedrijf is geen Chinees eigendom en de Chinese overheid heeft geen enkele toegang tot gebruikersgegevens van TikTok', laat de dienst in een reactie weten. Laatste wijziging: 21 maart 2023, 15:07

Het kabinet besloot dinsdag om het gebruik van ‘apps uit landen met een offensief cyberprogramma tegen Nederland’ te ontraden. In de aankondiging zelf staan geen namen van landen en apps genoemd, maar vorige maand lieten Kamerleden van de vier coalitiepartijen weten dat ze voor een TikTok-verbod zijn.

De app TikTok is eigendom van het Chinese bedrijf ByteDance. Uit angst voor spionage en beïnvloeding hebben ook andere landen het gebruik van de app aan banden gelegd, tot ongenoegen van TikTok. ‘We willen beoordeeld worden op feiten in plaats van angsten en gelijk behandeld worden’, meldt TikTok in een verklaring. Om de angsten weg te nemen gaat TikTok de gegevens van Europese gebruikers opslaan in Europa, en moet een onafhankelijke partij dat controleren.

Bekijk meer van

TikTok

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.