— donderdag 27 augustus 2020, 08:35 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse TikTok-topman vertrekt na net 100 dagen

Reuters

Directeur Kevin Mayer stond pas sinds mei aan het hoofd van videodienst TikTok in de Verenigde Staten, maar legt zijn functie neer. Er dreigt binnen Amerika een verbod op de sociale videodienst, als tegen november de invloed van het Chinese moederbedrijf ByteDance niet via desinvestering is gestaakt. Laatste wijziging: 27 augustus 2020, 09:52

Het dreigende verbod heeft ook internationale effecten: India verbood TikTok eind juni en diverse overheidsinstanties, het leger en bedrijven hebben het gebruik door werknemers verboden. Er zouden te veel privacyrisico’s aan de app kleven.

Critici zeggen dat Trump met het verbod een gouden kans heeft laten liggen om het Chinese bedrijf stevige privacy-verplichtingen op te leggen.

Mayer stelt in een memo aan werknemers dat hij niet kon voorzien welke rol TikTok zou gaan spelen in de ergernissen tussen de Verenigde Staten en China. “I didn’t sign up for this”, aldus Mayer. In een reactie tegenover technologiesite TechCrunch zegt TikTok dat te begrijpen.

“We begrijpen dat de politieke ontwikkelingen van de laatste maanden Kevins toekomstige rol significant heeft veranderd, en respecteren zijn besluit”, aldus een woordvoerder.

Bekijk meer van

TikTok

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.