— vrijdag 18 september 2020, 14:37 | 0 reacties, praat mee

TikTok en WeChat mogen niet meer in Amerikaanse appstores

© Dado Ruvic / Reuters

De Chinese app TikTok en chatapp WeChat mogen vanaf 20 september niet meer in Amerikaanse appstores worden aangeboden. De Chinese apps mogen ook geen updates meer aanbieden. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Handel bekendgemaakt.

Begin augustus ondertekende de Amerikaanse president Donald Trump een decreet waarbij het transacties tussen TikTok en Amerikaanse bedrijven verbood, omdat hij vreest dat de Chinese makers data van gebruikers delen met de Chinese overheid. Daardoor vormden de apps een gevaar voor de nationale veiligheid van de VS.

WeChat mag vanaf 20 september ook geen betalingen meer verwerken in de Verenigde Staten. Voor TikTok geldt het vanaf 12 november. 

Na TikTok en WeChat heeft de Amerikaanse overheid nu ook extra aandacht voor Tencent, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De Chinese internetreus, ‘s werelds grootste gamebedrijf, aldus Bloomberg, heeft belangen in een reeks gamebedrijven en dat is mogelijk gevaarlijk voor de nationale veiligheid, menen de Amerikanen.
Meer het Amerikaanse ministerie van Handel

Lees ook:
Sociaal medium TikTok over 1,5 maand verboden in VS (7 augustus 2020)

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.