— dinsdag 8 december 2020, 08:32 | 0 reacties, praat mee

Rechter: VS mag handel met TikTok niet blokkeren

© Dado Ruvic / Reuters

Opnieuw zet een rechter een streep door de plannen van de Amerikaanse overheid om de Chinese app TikTok beperkingen op te leggen, meldt Reuters. Eerder zei de rechter al dat TikTok in Amerikaanse appstores moest blijven staan.

Het ministerie van Handel wilde voorkomen dat Amerikaanse bedrijven nog handel zouden drijven met TikTok en moederbedrijf ByteDance. President Donald Trump tekende op 6 augustus een decreet waarmee transacties tussen Amerikaanse bedrijven en TikTok geblokkeerd moesten worden.

Daarmee zou de app onbruikbaar worden binnen de Verenigde Staten. Een verbod op samenwerken met TikTok zou het voor Amerikaanse gebruikers onmogelijk maken nog video’s op het platform te publiceren.

Volgens het Witte Huis vormt de Chinese app een bedreiging voor de nationale veiligheid van de VS. Via de app zouden gegevens van Amerikaanse gebruikers doorgespeeld kunnen worden aan de Chinese overheid.

Vrijdag weigerde de regering Trump ByteDance een nieuwe verlenging rond voortzetting van Amerikaanse activiteiten van TikTok. De gesprekken tussen de overheid en het bedrijf gaan door, aldus Reuters. Meer bij Reuters / Tweakers / NU.nl

Lees ook:
Downloadverbod TikTok uitgesteld tot na Amerikaanse verkiezingen (28 september 2020)
Amerikaanse rechter blokkeert verbod op Chinese WeChat (21 september 2020)
TikTok en WeChat mogen niet meer in Amerikaanse appstores (18 september 2020)

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.