— vrijdag 7 augustus 2020, 08:42 | 0 reacties, praat mee

Sociaal medium TikTok over 1,5 maand verboden in VS

© Reuters / Dado Ruvic

President Donald Trump heeft een decreet ondertekend dat de Chinese app TikTok verbiedt in de Verenigde Staten. Het decreet verbiedt transacties tussen TikTok en Amerikaanse bedrijven, wat er in de praktijk op neer komt dat Apple en Google de app niet meer mogen aanbieden.

Dat melden diverse media, waaronder Mashable. De maatregel gaat in op 20 september. Vanaf dat moment is TikTok niet meer via reguliere weg te downloaden in de VS. Trump dreigde al langer met een verbod op TikTok, omdat hij vreest dat de Chinese makers data van gebruikers delen met de Chinese overheid. Ook het eveneens Chinese WeChat, een chat-app, gaat in de ban.

Ondanks de formele ondertekening van het decreet, kan TikTok het verbod nog vermijden als het zijn Amerikaanse tak verkoopt aan een westerlijk land. Daarover vindt op dit moment overleg plaats met het Amerikaanse Microsoft, dat 30 miljard dollar zou willen betalen voor een deel van het bedrijf.

Bekijk meer van

TikTok Donald Trump

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.