word studentlid

— vrijdag 10 maart 2017, 16:24 | 0 reacties, praat mee

Tijs van den Brink: Wilders jat radiofragment

Tijs van den Brink: Wilders jat radiofragment

EO-journalist Tijs van den Brink is boos op Geert Wilders. Volgens hem heeft de PVV-leider een geluidsfragment gestolen uit zijn radioprogramma Dit is de dag. 'U heeft van ons gestolen. Het klinkt wat hard, als ik het zo opschrijf, maar u houdt van duidelijke taal en het is echt zo'' , schrijft Van den Brink in een blog op de website van NPO Radio 1. Laatste wijziging: 10 maart 2017, 16:31

In een nieuw spotje van de PVV is te horen hoe Mark Rutte zegt: ‘Ik heb niets tegen de islam.’ Dat zinnetje komt uit een interview van een paar weken geleden tussen de presentator en de premier in het programma Dit is de Dag.

Volgens Van den Brink weigert Wilders zich serieus te laten interviewen over zijn plannen voor Nederland. ‘Als u dan vervolgens schaamteloos jat uit gesprekken met collega’s die wel de moeite nemen ons te woord te staan, irriteert dat me behoorlijk’, aldus de presentator.

Van den Brink vroeg Wilders medewerkers het fragment offline te halen, waarop hij gelijk een advocaat achter zich aan kreeg. ‘Meneer Wilders, ik heb helemaal geen zin in juridisch gedoe. Interviewen is heel veel leuker.’

De presentator wil om die reden Wilders een voorstel doen. ‘Wij staken onze juridische handelingen. En u komt voor 15 maart langs in onze studio voor een journalistiek interview over wat u allemaal concreet gaat doen als u premier wordt. Een premiersinterview, zeg maar. Deal?’, aldus de presentator.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.