— donderdag 26 februari 2009, 08:58

Radar voor de rechter gesleept

Henk Visser, ex-directeur van vleesverwerkingsbedrijf Friesland Beef, gaat een rechtszaak aanspannen tegen tv-programma Tros Radar. Friesland Beef sloot de deuren nadat het bedrijf door de uitzending van Radar geen bestaansrecht meer had. In het programma werd onterecht gesuggereerd dat tegen het bedrijf processen verbaal zijn opgemaakt door instanties van het ministerie van LNV. OOK liet Radar na te melden dat de eventuele misstanden met vee tijdens de transporten zijn gesignaleerd en niet in het slachthuis zelf. Dinsdag schreef de Raad voor de Journalistiek al dat Radar Friesland Beef ten onrechte in opspraak heeft gebracht met de uitzending. Visser is erg gelukkig met die uitspraak, zegt zijn woordvoerder. "Dit is een mooi opstapje naar de rechtszaak. Die gaan we op redelijk korte termijn aanspannen met als inzet rectificatie en een schadevergoeding."

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.