Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 25 april 2019, 12:21 | 0 reacties, praat mee

Tijd spenderen aan media, een complete werkdag per dag

Vorig jaar besteedden Nederlanders dagelijks gemiddeld acht uur en 23 minuten aan media, met tien minuten minder ten opzichte van 2015 is de tijdsbesteding stabiel te noemen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Media:Tijd 2018’ (.pdf), waarin de gegevens van bijna drieduizend Nederlanders zijn geanalyseerd die een week lang een dagboek bijhielden over hun mediagebruik. Laatste wijziging: 25 april 2019, 12:28

Wat verder opvalt is dat live radio luisteren de populairste luisteractiviteit blijft, In 2018 gaat driekwart van de totale luistertijd op een dag naar live radio. Het uitgesteld kijken en on demand kijken is opnieuw toegenomen. Van de totale kijktijd van 3 uur en 5 minuten kijken we nu 58 minuten per dag naar on demand. Een derde van de leestijd van 42 minuten vindt plaats via een scherm, tweederde van papier. En bij communiceren via media (bellen, berichten versturen, sociale media) wordt de smartphone steeds dominanter. Inmiddels gaat 62 procent van de 1 uur en 4 minuten voor communiceren via media naar de smartphone.

Het onderzoek is eerder in 2013 en 2015 uitgevoerd. Media:Tijd is een gezamenlijk onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), de organisaties die verantwoordelijk zijn voor mediabereiksonderzoek: het Nationaal Luisteronderzoek (NLO), Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM), Stichting Kijkonderzoek (SKO), en het Platform Media- Adviesbureaus (PMA).

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.