website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Nieuw crossmediaal bereiksonderzoek in de maak

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in cijfers op dinsdag 3 juli 2018, 10:09

Nieuws Kijken, lezen en luisteren naar/van media en reclame via alle beschikbare kanalen, online en offline, in een overzicht. Dat is het doel van een nieuw op te zetten crossmediaal bereiksonderzoek.

Hiermee is Nederland naar eigen zeggen het eerste land in de wereld waarin een tender wordt gestart voor een crossmediaal bereiksonderzoek.

De organisaties voor bereiksonderzoek in Nederland, te weten Stichting Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM), Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), Stichting KijkOnderzoek (SKO) en de Verenigde Internet Exploitanten (VINEX) hebben een zogeheten Request for Proposal (RfP) gepubliceerd waarin aan onderzoekbureaus wordt gevraagd om met voorstellen te komen. Het doel is om in het najaar tot een keuze te komen.

De RfP moet leiden tot een nieuwe, gezamenlijke standaard voor het meten en rapporteren van bereik van media en reclame. De initiatiefnemers SKO, NLO, NOM en VINEX, zijn van plan om een nieuwe organisatie op te richten die verantwoordelijk wordt voor het nieuwe bereiksonderzoek. Over de organisatievorm en de mogelijke transitie naar een nieuwe organisatie zal in de komende maanden verder worden gesproken. Meer bij Kijkonderzoek (.pdf)

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.