— maandag 11 december 2017, 08:07 | 0 reacties, praat mee

‘Tien tot vijftien banen weg bij krant AD’

© Marco de Swart / ANP

Op de centrale redactie van de papieren editie van het Algemeen Dagblad in Rotterdam verdwijnen tien tot vijftien banen, meldt RTV Rijnmond op basis van een intern document. Op de centrale redactie werken ongeveer 120 journalisten.

Hoofdredacteur Hans Nijenhuis sluit gedwongen ontslagen uit en zegt verder dat het voornamelijk om een personele verschuiving gaat van print naar online. “Een deel van de banen die bij print verdwijnt komt er bij online juist bij”, zegt Nijenhuis.

De medewerkers worden aankomende week over de veranderingen ingelicht. De redactieraad van het AD heeft met verontwaardiging gereageerd dat het nieuws over de reorganisatie al naar buiten is gekomen, voordat het voltallige personeel zou zijn ingelicht.

De NVJ vindt de manier waarop het AD met haar medewerkers om gaat ‘ronduit beledigend’. ‘We zullen het AD houden aan de toezegging dat er geen gedwongen ontslagen vallen en gaan met ze in overleg over deze kwestie’, aldus algemeen secretaris Thomas Bruning.

Het AD heeft inmiddels een brief ontvangen waarin de NVJ haar ongenoegen kenbaar maakt.

Meer bij RTV Rijnmond

Bekijk meer van

Algemeen Dagblad

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.