— vrijdag 17 mei 2013, 10:30 | 2 reacties, praat mee

VVD Brabant wil kranten steunen

De provincie Noord-Brabant moet de Brabantse regionale kranten financieel te hulp schieten. Dat zegt Mieke Geeraedts, fractievoorzitter van de VVD in de Provinciale Staten van Brabant in het Brabants Dagblad. Zij reageert daarmee op het nieuws dat uitgever Wegener flink gaat bezuinigen. Alle Brabantse kranten (Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN/De Stem) maken deel uit van het Wegener-concern. "Als liberaal vind ik natuurlijk dat bedrijven in principe hun eigen broek moeten ophouden, maar voor de regionale kranten kunnen we misschien toch een uitzondering maken. Het is van groot maatschappelijk belang dat mensen goed geïnformeerd zijn over hun eigen omgeving", zegt Geeraedts. Geeraedts' collega Conny Kerkhof (CDA) maakt zich ook zorgen over de regionale nieuwsvoorziening, maar vindt dat de rijksoverheid moet helpen. "Anders krijg je dat de ene provincie wel helpt en de andere niet".

Bekijk meer van

Wegener

Praat mee

2 reacties

Kees, 17 mei 2013, 13:19

Geef mijn ook even wat geld voor mijn bedrijf kan ook weer verder

harrie kiekebosch, 17 mei 2013, 19:12

Ik wil wel eens onderzocht hebben of de lokale en regionale journalistiek er voorstaat zoals die er voorstaat ondanks of vanwege Wegener.

Wegener heeft de naam andere regionale en lokale initiatieven zo zwaar te beconcurreren, dat ze bijna overal alleenrecht hebben. In mijn regio zijn de advertentietarieven van het Wegener huis aan huis blad door drieën gegaan in vier jaar tijd, sinds de komst van Salland Centraal.
Steun aan Wegener is Wegener helpen iedere vorm van concurrentie nog sneller de nek omdraaien.

VVD, laat de markt zijn werk doen, dan zul je zien dat er vanzelf weer goede lokale en regionale journalistiek komt.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.