training eu starters

— vrijdag 17 mei 2013, 10:30 | 2 reacties, praat mee

VVD Brabant wil kranten steunen

De provincie Noord-Brabant moet de Brabantse regionale kranten financieel te hulp schieten. Dat zegt Mieke Geeraedts, fractievoorzitter van de VVD in de Provinciale Staten van Brabant in het Brabants Dagblad. Zij reageert daarmee op het nieuws dat uitgever Wegener flink gaat bezuinigen. Alle Brabantse kranten (Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN/De Stem) maken deel uit van het Wegener-concern. "Als liberaal vind ik natuurlijk dat bedrijven in principe hun eigen broek moeten ophouden, maar voor de regionale kranten kunnen we misschien toch een uitzondering maken. Het is van groot maatschappelijk belang dat mensen goed geïnformeerd zijn over hun eigen omgeving", zegt Geeraedts. Geeraedts' collega Conny Kerkhof (CDA) maakt zich ook zorgen over de regionale nieuwsvoorziening, maar vindt dat de rijksoverheid moet helpen. "Anders krijg je dat de ene provincie wel helpt en de andere niet". Laatste wijziging: 17 mei 2013, 12:33

Bekijk meer van

Wegener

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Kees, 17 mei 2013, 13:19

Geef mijn ook even wat geld voor mijn bedrijf kan ook weer verder

harrie kiekebosch, 17 mei 2013, 19:12

Ik wil wel eens onderzocht hebben of de lokale en regionale journalistiek er voorstaat zoals die er voorstaat ondanks of vanwege Wegener.

Wegener heeft de naam andere regionale en lokale initiatieven zo zwaar te beconcurreren, dat ze bijna overal alleenrecht hebben. In mijn regio zijn de advertentietarieven van het Wegener huis aan huis blad door drieën gegaan in vier jaar tijd, sinds de komst van Salland Centraal.
Steun aan Wegener is Wegener helpen iedere vorm van concurrentie nog sneller de nek omdraaien.

VVD, laat de markt zijn werk doen, dan zul je zien dat er vanzelf weer goede lokale en regionale journalistiek komt.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.