— maandag 31 augustus 2009, 09:04

Belangrijke gesprekken Boston Globe

Volgende week gaat de directie van The New York Times Co. praten met werknemers van de Boston Globe, een van de kranten van het concern. The Globe kampt al langer met grote verliezen. Eerder dit jaar werd een eis neergelegd van een structurele kostenreductie van 20 miljoen dollar. Als die niet gerealiseerd werd, zou de krant worden gesloten. De uitgeverij heeft de krant intussen te koop gezet, waar twee reacties op zijn gekomen. De harde toon van de uitgever maakt Globe-werknemers onzeker. Volgens de bonden, die onlangs een overeenkomst bereikten over kostenreducties door middel van lagere pensioenen, salarisoffers en verplichte onbetaalde vrije dagen, bestaat er veel wrok over de managementstijl van de uitgever. Ook zou het hogere management van The Globe minder hebben hoeven inleveren dan gewoon personeel.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.