— maandag 24 februari 2020, 08:31 | 0 reacties, praat mee

Forum voor Democratie naar rechter omdat Buitenhof niet rectificeert

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet - © Dirk Hol / ANP

Forum voor Democratie kondigt juridische stappen aan tegen televisieprogramma Buitenhof. De nieuwe presentatrice Natalie Righton had Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet in een vraag geparafraseerd. Volgens Baudet zijn hem daarbij woorden in de mond gelegd en hij eist dan ook een rectificatie.

Righton zei in haar eerste uitzending voor Buitenhoef tegen voormalig partijgenoot Henk Otten dat Baudet deze week tijdens een debat in de Tweede Kamer opzien baarde “door te zeggen dat de EU een voorop gezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen voor Afrikaanse immigranten. Dat zorgde ervoor dat de vice-premier De Jonge afgelopen vrijdag zei dat is wel heel radicaal taalgebruik, en ik wil eigenlijk iedereen oproepen zich daar tegen uit te spreken. Wat vindt u daarvan?”.

Baudet spreekt van “schandelijke leugens” en “aperte onwaarheden” die rechtgezet moeten worden. Baudet dreigde zondag al met een kort geding, maar gaf het programma eerst nog een uur de tijd om te reageren.

De VPRO meldde ‘s avonds in een verklaring dat Buitenhof niet gaat rectificeren. Volgens het programma was Rightons woordkeuze een juiste parafrasering “van zowel de uitspraken van Thierry Baudet (die in het publieke debat ook in het licht werden geplaatst van eerdere uitspraken van hem over dit onderwerp) als de wijze waarop deze uitspraken werden opgevat door enkele Tweede Kamerleden en Minister De Jonge”. Meer bij De Telegraaf / NOS

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.