persveilig seminar

— dinsdag 24 september 2019, 08:28 | 0 reacties, praat mee

Chris Aalberts: ‘Thierry Baudet wil mijn geloofwaardigheid onderuit halen’

© Robin Utrecht

Volgens Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet, schrijft journalist Chris Aalberts van The Post Online (TPO) negatief over zijn partij, omdat hij eerder tevergeefs zou hebben geprobeerd op de FvD-kieslijst voor de Europese verkiezingen te komen. Laatste wijziging: 24 september 2019, 16:23

“Een pertinente leugen”, aldus Aalberts in de Volkskrant. Hij eist een rectificatie.

Aalberts is op dit moment bezig met een boek over Baudet. “Ik ben een journalist die er openlijk voor uitkomt op welke partijen hij stemt, PvdA of GroenLinks. Waarom zou ik dan bij FvD op de lijst willen? Het verlangen is er nooit geweest en er is nooit over gesproken. Hij zegt dit alleen maar om mijn geloofwaardigheid onderuit te halen.”

Aalberts wil niet zeggen wat hij gaat doen als Baudet weigert te rectificeren. “Ik houd alle opties open.”

Baudet deed zijn uitlatingen tijdens een partijcongres in Rotterdam, afgelopen vrijdag. Naar aanleiding van Baudets kritiek op de journalist heeft een kandidaat-Statenlid uit Zuid-Holland, Sonny Spek, dit weekeinde zijn lidmaatschap opgezegd. De fractievoorzitter van Forum voor Democratie zou ook gezegd hebben dat de journalist erop uit is de partij kapot maken. “Het ging veel te ver”, aldus Spek. 

Baudet reageerde maandag niet op verzoeken om commentaar, meldt de Volkskrant. Op Twitter deed hij de confrontatie met de journalist af als “een grapje”.

TPO, het medium waar Aalberts momenteel onderzoek voor doet “is net als Aalberts wel klaar met deze bizarre aantijgingen”.

De hoofdredactie schrijft dat Baudet bewijs moet leveren voor zijn beschuldigingen en verdachtmakingen moet stoppen. “Laat Baudet maar aantonen dat Aalberts ‘op de FvD-lijst wilde’. Laat Baudet maar aantonen aan dat Aalberts ‘door Otten wordt gefinancierd’. Zo niet, dan doet Baudet er goed aan gewoon te stoppen met deze verdachtmakingen en die beschuldigingen weer in te trekken.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.