— woensdag 9 februari 2022, 11:09 | 0 reacties, praat mee

Thema-avond Beeld en Geluid over waarheidsvinding

Het pand van de Haagse vestiging van Beeld en Geluid, aan de Zeestraat.

Op donderdag 10 maart is er in Beeld en Geluid Den Haag een speciale thema-avond Tussen Feit en Fictie rondom het onderwerp waarheidsvinding. Journalist Bas Haan, strafrechtadvocaat Meike Lubbers en wetenschapper Piet Bakker bespreken de vraag wie bepaalt wat de waarheid is en hoe betrouwbaar is dat oordeel? Laatste wijziging: 9 februari 2022, 11:11

Het evenement Tussen Feit en Fictie maakt onderdeel uit van het bredere programma Het Moment van de Waarheid, dat de gehele maand maart plaatsvindt in Beeld en Geluid Den Haag.

Wetenschappers, journalisten en rechters proberen allemaal de waarheid te achterhalen, aldus de organisatoren. “De waarheid heeft grote impact op ons leven. Hoe kijken wetenschappers, journalisten en rechters naar elkaars waarheid en hoe denken zij over waarheidsvinding in de journalistiek?”

“In een wereld waarin iedereen toegang heeft tot media en waarin algoritmes en kunstmatige intelligentie jouw informatievoorziening bepalen, heeft iedereen zijn eigen waarheid. Maar op welke waarheid kunnen we nog vertrouwen?”, aldus Beeld en Geluid.

De avond Tussen Feit en Fictie begin om 19:30. Tickets zijn via de website van Beeld en Geluid te bestellen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.