mgm nvj maart

— maandag 14 november 2016, 09:15 | 2 reacties, praat mee

The New York Times schrijft voortaan onpartijdig over Trump

The New York Times schrijft voortaan onpartijdig over Trump
© Josh Edelson / AFP

In een opvallend redactioneel heeft The New York Times aangekondigd dat de Amerikaanse krant voortaan onpartijdig en fair over de aankomende president te gaan berichten. Laatste wijziging: 14 november 2016, 10:51

The New York Times en de toekomstige president Donald Trump bleken tijdens de verkiezingen duidelijk geen vrienden te zijn. Zo publiceerde de krant een verhaal waarin twee vrouwen beweren decennia geleden te zijn aangerand door de Republikeinse presidentskandidaat. En Trump zou grappen hebben gemaakt over een lichamelijk gehandicapte verslaggever van de krant.

Of de onenigheid echt uit de weg is, is nog maar de vraag. Trump heeft zondag een tweet gestuurd waarin hij ze dat de New York Times duizenden abonnees verliest door hun zeer slechte en bijzonder onaccurate berichtgeving over het fenomeen Trump. The New York Times merkt fijntjes op dat die bewering niet klopt. 

Meer bij ANP via NU.nl / De Morgen

 

Bekijk meer van

New York Times Donald Trump

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Peter Beekhuis, 14 november 2016, 10:30

Ze spellen alleen zijn naam verkeerd (Zie Titel).

E. van de Beek, 14 november 2016, 15:51

De NYT die belooft voortaan ‘onpartijdig’ en ‘fair’ te zullen gaan schrijven over Trump? Ze bedoelen waarschijnlijk te zeggen dat ze bij de NYT doorgaan op dezelfde voet, namelijk als roeptoeter optreden van de heersende regentenklasse in Washington. Net als alle msm in de VS.
Remember Snowden? Die had een aantal voorgangers, klokkenluiders die naar de NYT lekten dat Bush in het geheim een allesomvattend observatiesysteem had opgezet, ‘The Program’. Een journalist van de NYT wilde er over schrijven, maar die werd daarvan weerhouden door de hoofdredacteur, die meer waarde hechtte aan zijn relaties met het Witte Huis dan het belang van zijn lezers en dat van het Amerikaanse volk.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.