— vrijdag 14 oktober 2016, 10:01 | 0 reacties, praat mee

New York Times rectificeert aanrandingsverhaal Trump niet

© Sean Rayford / AFP

Donald Trump dreigt met een rechtszaak als The New York Times het verhaal niet rectificeert waarin twee vrouwen beweren decennia geleden te zijn aangerand door de Republikeinse presidentskandidaat. De krant neemt echter geen woord terug van het verhaal dat woensdag werd gepubliceerd.

De jurist van de krant wijst de claim af. ‘Niets in ons artikel heeft ook maar de geringste invloed gehad op de reputatie die de heer Trump zichzelf heeft bezorgd door zijn eigen woorden en daden,’ aldus advocaat David McCraw namens de hoofdredactie. Hij voegde eraan toe dat als Trump van mening blijft dat er sprake is van laster, de NYT hem graag uitnodigt zijn gelijk te halen bij de rechter.

Trump ligt de laatste tijd steeds meer onder vuur vanwege vrouwonvriendelijkheid. Vorige week doken beelden uit 2005 op waarin Trump bespreekt hoe hij vrouwen begint te zoenen, zonder te wachten. ‘Als je een ster bent, dan laten ze het toe. Je kunt alles doen. (...) Grijp ze in hun poes. Je kunt alles doen.’

Trump’s advocatien noemen het aanrandingsartikel van The New York Times ‘een lasterlijk verhaal’. Ze eisen rectificatie. Volgens hen is het ‘vooral vanwege de timing van het artikel duidelijk dat The New York Times hier uit politieke motieven handelt’. De krant sprak eerder steun uit voor de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton.

Het is niet de eerste keer dat een medium of journalist onder vuur ligt door Trump. Eerder had hij een zwarte lijst voor media die negatief over Trump of zijn campagne hadden geschreven, die werden de afgelopen maanden geweerd bij bijeenkomsten. Ook nu nog wordt het journalisten moeilijk gemaakt om hun werk te doen, want aanhangers van Trump laten ook weten niet blij te zijn met de pers.

Meer bij Poynter /

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.