Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 7 juni 2017, 12:21 | 0 reacties, praat mee

The Moscow Times weer terug bij Derk Sauer

Derk Sauer tijdens de premiere van De Europeaan, een documentaire over de EU-commissaris Frans Timmermans | Evert Elzinga / ANP

Derk Sauer investeert opnieuw in dagblad The Moscow Times, de krant die hij oprichtte en in 2005 verkocht. De krant komt weer in zijn handen, bericht Vrij Nederland. Sauer biedt "inhoudelijke en financiële steun" en de garantie dat de krant minstens twee jaar vooruit kan.

Vanwege mediawetgeving die het buitenlanders verbiedt meer dan 20 procent van een Russisch medium te bezitten wordt Sauer niet de eigenaar, maar een in Nederland geregistreerde stichting.

De Nederlandse journaliste Eva Hartog Skorobogatova met Russische achtergrond krijgt de leiding over de krant, die een sterke transformatie richting digitaal zal maken. “Het is de bedoeling om heel sterk in te zetten op digitaal omdat print het op dit moment niet echt redt, terwijl we online heel snel groeien, we hebben nu zevenhonderdduizend Facebookvolgers”, zegt Hartog Skorobogatova. Meer bij Vrij Nederland

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.