onderzoek covid en journalistiek

— maandag 29 september 2014, 09:59

Rusland beperkt buitenlandse invloed

Een nieuwe wet die door de Russische Tweede Kamer is goedgekeurd legt beperkingen op aan buitenlandse aandeelhouders in nationale mediabedrijven. Buitenlanders kunnen nu maximaal 20 procent van de aandelen in een Russisch mediabedrijf verwerven.

Knack meldt dat veel radio- en televisiestations vaak voor de helft in handen van buitenlandse investeerders zijn. Het verplicht terugbrengen van dat aandeel zal volgens analisten vooral betekenen dat buitenlandse investeerders kun geld uit Rusland terugtrekken, met mogelijk faillissementen tot gevolg. Onafhankelijke media in Rusland zullen daardoor nog verder onder druk komen te staan en mogelijk verdwijnen.

Nu de wet de Doema is gepasseerd, volgt nog goedkeuring door de zogeheten Federatieraad en een handtekening van president Poetin.

De wet zou dan per januari 2016 van kracht worden. Mediabedrijven hebben dan nog 13 maanden de tijd om zich aan de nieuwe situatie aan te passen. Meer bij Knack

Bekijk meer van

Rusland
banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.