training eu starters

— vrijdag 15 april 2022, 12:59 | 1 reactie, praat mee

Rusland blokkeert website The Moscow Times

De Russische mediatoezichthouder Roskomnadzor heeft de Russischtalige website van The Moscow Times geblokkeerd vanwege een volgens de autoriteiten vals bericht over leden van de oproerpolitie die weigeren te vechten in Oekraïne. De Engelstalige versie is wel toegankelijk, de Russische kan nog worden gelezen via een VPN-verbinding en vanuit het buitenland. Laatste wijziging: 15 april 2022, 13:01

Rusland heeft vrijwel alle onafhankelijke nieuwsberichtgeving in het land onmogelijk gemaakt, onder meer door te dreigen met hoge boetes en lange celstraffen. De woorden ‘invasie’ en ‘oorlog’ mogen niet worden gebruikt in berichten over Oekraïne.

The Moscow Times besloot ruim een maand geleden uit te wijken naar Amsterdam, waar journalisten werken vanuit het hoofdkantoor van DPG Media. Oprichter en eigenaar Derk Sauer had daarvoor al duidelijk gemaakt de redactie te willen evacueren vanwege het verslechterde werkklimaat voor journalisten. “Het is gewoon te link”, schreef hij in zijn column in Het Parool.

Sinds de Russische aanval op Oekraïne op 24 februari zijn minstens veertig websites geblokkeerd, schrijft The Moscow Times.

Lees ook: Ons interview met The Moscow Times-eigenaar Derk Sauer

Bekijk meer van

The Moscow Times Derk Sauer

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Wim Theunisse, 18 april 2022, 23:42

Rusland blokkeert website The Moscow Times?
Poeh he, moet ik nou schrikken?
Wat een geneuzel van de russische verliezers.

Mijn reeds eerder weergegeven standpunt blijft hetzelfde, namelijk dat wat Stalingrad was voor hITLER, der Untergang, wordt Kiev voor pukkeltje Putin, namelijk падение ( = de ondergang).

Elke vooruitgang kent namelijk een teruggang en daardoor is putje Putin eindelijk ook weer eens aan de beurt.
Net zoals bij zijn blunders in de D.D.R. toen hij te volgzaam was en verkeerde informatie naar boven doorspeelde met het idee dat hij het goed deed.
Helaas heeft hij de macht om met kernwapens te smijten.
Hitler zou jaloers zijn als hij het wist.

Wat de samenleving rest is dat de man met zijn aanhang, per direct, gestopt moet worden.
Afgezien van alle doden in de Ukraine, zij hebben mijn respect, zorgt Rusland voor een extreme toename van de global warming door oorlog te voeren.
Dat Putin het leven van alle mensen op Aarde versneld vernietigd inclusief zijn eigen achterban heeft hij niet begrepen.

Dat is het gevolg als men politiek gesproken achter dwazen aan loopt zoals die schilderende oostenrijkse korporaal die Duitsland vernietigde.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.