— woensdag 27 juli 2016, 08:46 | 0 reacties, praat mee

Limburger poetst site op en gaat in Blendle

Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad gaat de site oppoetsen. De eigen stukken worden binnenkort achter een betaalmuur gezet en een deel van de krant is vanaf dan ook via Blendle te lezen. Dat schrijft Branko Eijssen, lid van de hoofdredactie, in zijn blog. De krant gaat voor de abonnees tijdens de Olympische Spelen ook een extra digitale krant maken, die ook op zondag verschijnt.

Naast investeren in papier, kiest De Limburger nadrukkelijk voor meer activiteiten op het web, schrijft Eijssen. ‘De inspanning dient natuurlijk een doel, zo eerlijk moeten we in dit tijdperk wel zijn: wij willen mensen verleiden om De Limburger digitaal te lezen en te betalen voor onze kwaliteitsjournalistiek. De Limburger is meer dan alleen een papieren krant. Ook online zijn we de gids die orde schept in nieuwschaos van elke dag en maatschappelijke ontwikkelingen van achtergronden en duiding voorziet.’

(...) ‘Over het model en de ‘prijzen’ buigen we ons nog. Het is een benadering die misschien even wennen is in een wereld waar online veel gratis te vinden is. Maar het bedrijven van kwaliteitsjournalistiek kost tijd en geld.

Eijssen laat zich niet uit over de toekomst van het samenwerkingsverband met de regionale omroep L1 in de nieuwswebsite 1Limburg. Daar staat gratis nieuws uit Limburg op.

Meer bij De Limburger.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.