— vrijdag 2 maart 2018, 14:24 | 0 reacties, praat mee

Bijzonder omroeparchief naar Beeld en Geluid

Jef Rademakers (links) in 1993 met Koos Postema bij Klasgenoten - © ANP Kippa

Voormalig televisiemaker Jef Rademakers schenkt zijn persoonlijke omroeparchief en het archief van zijn productiemaatschappij Dutch Dream Productions aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Met programma’s als Klasgenoten, De Pin Up Club, De Geloof, hoop & liefde show, waarmee en Nipkowschijf werd gewonnen, verwierf Rademakers een enorme bekendheid in de jaren zeventig, tachtig en negentig van de vorige eeuw.

Begin jaren negentig verdween Rademakers (68) plotseling uit de omroepwereld, om in België kunst te gaan verzamelen en te schrijven. Bij zijn vertrek uit Hilversum zou hij al zijn banden hebben gewist en zijn archief hebben vernietigd. “Dat klopt”, zegt Rademakers nu tegen Beeld en Geluid. “Ik had er geen zin in dat die duizenden opnamebanden die in mijn bedrijf stonden in omroepland een zwervend bestaan zouden gaan leiden. Maar van de belangrijkste programma’s heb ik één exemplaar bewaard”. Dit ‘verloren gewaande archief’ komt nu naar Beeld en Geluid.

Met de schenking krijgt Beeld en Geluid er dan ook unieke rekwisieten, opnames, foto’s en memorabilia bij. Ook zitten er een aantal brieven bij van Gerard Reve aan Rademakers. Meer bij Beeld en Geluid

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.