website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Bijzonder omroeparchief naar Beeld en Geluid

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op Friday 2 March 2018, 14:24

Jef Rademakers (links) in 1993 met Koos Postema bij Klasgenoten

Jef Rademakers (links) in 1993 met Koos Postema bij Klasgenoten - © ANP Kippa

Nieuws Voormalig televisiemaker Jef Rademakers schenkt zijn persoonlijke omroeparchief en het archief van zijn productiemaatschappij Dutch Dream Productions aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Met programma’s als Klasgenoten, De Pin Up Club, De Geloof, hoop & liefde show, waarmee en Nipkowschijf werd gewonnen, verwierf Rademakers een enorme bekendheid in de jaren zeventig, tachtig en negentig van de vorige eeuw.

Begin jaren negentig verdween Rademakers (68) plotseling uit de omroepwereld, om in België kunst te gaan verzamelen en te schrijven. Bij zijn vertrek uit Hilversum zou hij al zijn banden hebben gewist en zijn archief hebben vernietigd. “Dat klopt”, zegt Rademakers nu tegen Beeld en Geluid. “Ik had er geen zin in dat die duizenden opnamebanden die in mijn bedrijf stonden in omroepland een zwervend bestaan zouden gaan leiden. Maar van de belangrijkste programma’s heb ik één exemplaar bewaard”. Dit ‘verloren gewaande archief’ komt nu naar Beeld en Geluid.

Met de schenking krijgt Beeld en Geluid er dan ook unieke rekwisieten, opnames, foto’s en memorabilia bij. Ook zitten er een aantal brieven bij van Gerard Reve aan Rademakers. Meer bij Beeld en Geluid

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.