e learning nvj

— woensdag 26 juni 2019, 08:49 | 0 reacties, praat mee

Televisiekijken gebeurt steeds vaker op sociale media

Televisie(fragmenten) kijken op sociale media is populairder dan reguliere betaaltelevisie, blijkt uit onderzoek onder 9600 mensen in zeven landen, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Wereldwijd kijkt gemiddeld 48 procent naar traditionele betaalde televisie.

Partijen als Facebook, YouTube en Twitter sluiten de laatste jaren overeenkomsten met producenten voor toegang tot originele producties, die nergens anders te zien zijn. Het andere voornaamste aanbod van video op sociale media, clips gemaakt door individuele gebruikers, zijn niet per se het populairst.

De opkomst van slimme televisies betekent dat streaming diensten het traditionele abonnement beginnen te verplaatsen. Een grote groep kijkers heeft zelfs helemaal geen kabel- of satellietabonnement meer. Maar liefst zestig procent van de ondervraagden kijkt exclusief op de smartphone.

“De toekomst van de televisie ligt op het internet”, aldus een van de bedrijven die zich met videofragmenten op sociale media richt. Wie ouder dan 50 is kijkt meestal via een slimme televisie, een traditionele televisie met een los streaming kastje of op een laptop. Meer bij Advanced Television

Bekijk meer van

Streaming

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.