mgm nvj maart

— donderdag 1 april 2010, 09:48 | 1 reactie, praat mee

Zaak stilgehouden voor tv-programma

UPDATE Politie en justitie hebben de verdwijning van een vermiste Somalische peuter twee maanden stilgehouden zodat het AVRO-programma Opsporing Verzocht eerst een reconstructie kon maken. Dat meldt De Telegraaf. "We moesten eerst wat dingen duidelijk hebben, daarna duurt het meestal nog een paar weken voor zo'n reconstructiefilmpje voor Opsporing Verzocht is gemaakt. Bovendien zijn er nu eenmaal afspraken en contracten met de AVRO, dan komen we echt niet eerder met gegevens naar buiten", aldus een Brabantse politiewoordvoerder gisteren. De peuter zou al 25 januari zijn verdwenen. Op die dag is ook al alarm geslagen. De volgende dag zou de politie al beelden van een bewakingscamera hebben veiliggesteld. Meer bij De Telegraaf Laatste wijziging: 1 april 2010, 11:53

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Andre van den Hul, 2 april 2010, 18:21

De stelling van De Telegraaf dat wij als politie Midden en West Brabant bewust de zaak hebben stilgehouden ten faveure van Opsporing Verzocht, is totale onzin. Ik heb woensdag- achteraf gezien tevergeefs - aan Jolande van de Graaf uitgelegd hoe de zaak wel in elkaar steekt, maar ze had haar verhaal kennelijk daarvoor al klaar. Natuurlijk zijn er al jaren bestaande afspraken met Opsporing Verzocht in het kader van opsporingsberichtgeving, maar het was een stategische keuze van het rechercheteam om niet direct de hulp van het publiek in te roepen. Dat gebeurt vaker als er een verdachte in beeld is. Jolande kan in haar artikel dan wel suggereren alsof het een zaak van leven of dood is en dat de politie onnodig achterover heeft geleund, maar feit is dat nergens een vermiste Somalische peuter staat geregistreerd. Uiteraard willen we wel weten waar het kindje is en of het in goede gezondheid is. En omdat we zelf niet verder kwamen na enkele weken met meer dan gebruikelijk speurwerk, hebben we begin maart Opsporing Verzocht en de Brabantse variant Bureau Brabant ingeschakeld. Dat daarmee de camerabeelden en bijzonderheden van deze zaak niet direct op het bureau van Jolande zijn beland, heeft kennelijk tot de nodige frustratie in Amsterdam geleid. En dat was nu precies de voedingsbodem voor een meer dan tenditieus artikel met aan elkaar geplakte citaten! Jammer overigens dat de redactie van Villamedia het verhaal niet even checkt voor publicatie.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.