— woensdag 8 april 2020, 10:31 | 0 reacties, praat mee

Fonds BJP versoepelt procedures tijdens coronacrisis

Omdat veel (freelance) journalisten worden getroffen door de gevolgen van de coronacrisis neemt het Fonds BJP extra maatregelen om de sector te ondersteunen. De deadlines voor het aanvragen van projectsubsidies en beurzen zijn geschrapt, waardoor indienen doorlopend mogelijk is en subsidieverzoeken sneller worden beoordeeld. Ook worden de regels voor het aanvragen versimpeld. Laatste wijziging: 8 april 2020, 11:23

Voor journalisten die in deze tijden hun journalistieke kennis willen bijspijkeren, wordt de Beurs Expertisebevordering breder opengesteld. De maatregelen vind je hieronder en gaan per direct in.

Zo is er nu een versimpelde aanvraagprocedure voor projectaanvragen tot 5000 euro. Verder wil het fonds overgaan tot (gedeeltelijke) uitbetaling van subsidies ook wanneer de uitvoering of publicatie buiten schuld van de journalist wordt uitgesteld.

De beurzen voor expertisebevordering (onkosten en tegemoetkoming in inkomstenderving) worden breder beschikbaar gesteld voor online scholingsactiviteiten.

En over 2019 hoeft er geen royalty-afdracht plaats te vinden door journalisten die steun van het fonds hebben gekregen bij een boekpublicatie.

Meer bij het fonds.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.