— donderdag 30 maart 2017, 11:00 | 2 reacties, praat mee

Tara Lewis’ liefde voor lokaal

De uitholling van de lokale journalistiek treft Tara Lewis regelrecht in het hart. Haar kritiek op het beleid van de Persgroep in deze dwong haar uiteindelijk tot het drastische besluit om te stoppen met werken voor het bedrijf.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

J.C. Roodenburg, 30 maart 2017, 16:44

En mooi verhaal Tara! Bij Groot-Vlaardingen heb je ongetwijfeld iets gehoord van wijlen Ruud van Houwelingen. Hij was goedlachs en vertegenwoordiger van de NVJ in de regio. Bovendien   een van de beste van de Rotterdamse Journalisten Vereniging (RVJ). De nog wel levende Jan Maneij (terug te vinden op Facebook)  noemde hem ‘de journalistieke koning van Vlaardingen’.  Een stukje regionale pershistorie van eveneens een ouwe lul.

Andreas Schelfhout, 31 maart 2017, 17:05

Nogal wat jaren geleden, Audet was net ingelijfd door VNU Dagbladen, zei de toenmalige boer, ik bedoel baas-algemeen directeur, the newspapers are our cashcows,
Toen hadden we wakker moeten worden, maar zijn blijven slapen. Het ging toch allemaal prima, NIET dus. Langzaam maar zeker werden alle kranten leeggezogen. Nu wordt de Gelderlander gedrukt in Best en zit de eindredactie in,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Rotterdam. Schandelijker kan het niet worden. Tara heeft volkomen gelijk door uit te stappen.  Het wachten is slechts op een ontwaken van de NVJ en een familie die vindt dat een krant cultureel erfgoed is en er een begint. Een droom, nee, ruim een eeuw geleden was dit de gebruikelijke gang van zaken. Jammer dat de jongens van Van Puijenbroek dit niet gesnapt hebben. Eduard, Alexander, er is altijd nog een herkansing!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.