— vrijdag 19 december 2014, 16:59

NVJ hekelt vaagheid De Persgroep

Annabel de Winter, dagbladsecretaris bij de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), vindt dat De Persgroep in de voorgenomen overname en integratie van Wegener veel onduidelijkheid over laat. "Het voelt alsof je een blinddoek voorgebonden krijgt, je wordt drie keer in de rondte gedraaid en dan mag je daar je handtekening zetten", aldus De Winter. Dat De Persgroep volhoudt niets te kunnen zeggen over Wegener tot toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) zich heeft uitgesproken, maar tegelijk al gedetailleerde plannen via persberichten en interne documenten worden aangekondigd, noemt De Winter bizar. De Winter: "Wat ik buitengewoon zorgelijk vind, is dat er geen enkel onafhankelijk vanuit de overheid ingesteld toetsingsorgaan bestaat, dat zich bezighoudt met de pluraliteit van de pers op de Nederlandse markt. En dat in een tijd van vergaande centralisatie en fusie en kartelvorming in de uitgeversmarkt. Het is alsof het allemaal maar gewoon mag. Het is volkomen terecht dat ook lokale overheden zich zorgen beginnen te maken over de verdwijning van de pers in de regio." Meer bij NVJ

Bekijk meer van

Wegener NVJ De Persgroep

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.