— donderdag 10 augustus 2017, 09:37 | 0 reacties, praat mee

Talpa staakt overnamepoging TMG

ANP

De strijd om uitgeverij Telegraaf Media Groep (TMG) was in essentie al voorbij, maar Talpa staakt nu ook officieel de jacht. In een persbericht van woensdagavond meldt Talpa dat het openbare bod niet langer gestand wordt gedaan, omdat de aanmeldingsdrempel van 50 procent van de aandelen niet is gehaald.

Talpa heeft nu 29,16 procent van de aandelen in TMG in handen - nog altijd een strategisch belang. In het persbericht wordt gesteld dat door het niet behalen van de aanmeldingsdrempel “vooralsnog een einde” komt aan de overnamepogingen. Een opnieuw oplaaien van een overnamestrijd in de toekomst is daarmee niet uit te sluiten.

Talpa had 6,50 per aandeel over. Mediahuis bood 6 euro per aandeel. Talpa zegt als actieve minderheidsaandeelhouder betrokken te blijven en “een open en constructieve communicatie nastreven met TMG en Mediahuis.” Meer bij Talpa

Bekijk meer van

VP Exploitatie TMG Talpa Mediahuis

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.